ŠEF SZO ODGOVORIO TRAMPU: Ako ne želite još mrtvih, prestanite da politizujete pandemiju (VIDEO)

Šef SZO Tedros Adhanom Gebrejesus tražio je danas da se pandemija koronavirusa ne politizuje, nakon što je američki predsjednik Donald Tramp optužio ovu agenciju da je prebliska Kini i da loše upravlja tom krizom.

“Nemojte politizovati virus. Nema potrebe da se covid-19 koristi za skupljanje političkih bodova. Imate mnogo drugih načina da se dokažete. Ako ne želite još više vreća za mrtve, nemojte to raditi”, rekao je tokom virtuelne konferencije za novinare i pozvao na “izbjegavanje igre vatrom”.

Predsjednik Tramp je kritikovao SZO, ocijenivši da je ta organizacija prebliska Pekingu. “Čini se da sve ide u korist Kine, to nije prihvatljivo”, izjavio je Tramp i zaprijetio da će Amerika prestati da finansira SZO.

Tedros je u srijedu zahvalio Sjedinjenim Državama na “velikodušnoj podršci” u borbi protiv pandemije, ali je pozvao svijet da udruži napore.

“Sjedinjene Države i Kina bi trebalo da se ujedine u borbi protiv tog opasnog neprijatelja”, istakao je.

“Nemojmo se igrati vatrom pred virusom koji eksponencijalno napreduje”, upozorio je on dok se broj umrlih u svijetu približava 100.000.

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

  1. Prije par mjeseci, početkom godine, SZO je izdala saopštenje da nema dokaza da se novi virus prenosi s čovjeka na čovjeka. Nema to veze s Kinom, Tramp stvarno politizuje, ali je i SZO dosta kriva za ovo. Trebali su reć da se granice odma zatvore ali ne smiju zbog multikulta muta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close