Tužilaštvo u Podgorici pokrenulo izviđaj o vjerskom okupljanju na Zlatici - Volim Podgoricu

Tužilaštvo u Podgorici pokrenulo izviđaj o vjerskom okupljanju na Zlatici

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilštvu u Podgorici, a nakon pažljive analize do sada prikupljenih podataka, dokaza i video snimaka, pokrenuo je izviđjaj o dešavanjima od 12. aprila povodom eventualnog okupljanja ispred vjerskog objekta na Zlatici, saopšeno je iz podgoričkog tužilaštva.

Uprava policije 12. aprila, u nedjelju privodila na informativni razgovor u Centar bezbjednosti Podgorica više sveštenika Mitropolije crnogorsko primorske i građana koji su se okupili ispred vjerskog objekata Zlatici. Među njima je bio i mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije, kao i protojerej Velibor Džomić i sveštenik Mirčeta Šljivančanin.

“Izviđaj je pokrenut radi utvrđivanja svih odlučnih činjenica, pa su prije svega za potrebe izviđaja planirane dokazne radnje-saslušanje svjedoka, koje će državni tužilac pozvati i saslušati u najkraćem roku”, saopšteno je iz ODT Podgorica.

Državni tužilac zatražio je od Uprave policije preduzimanje radnji i mjera u cilju identifikacije lica koja su prisustvovala tom događaju, kako bi i ta lica državni tužilac saslušao u odgovarajućem procesnom svojstvu.

“Nakon ocjene dokaza prikupljenih u izviđaaju, državni tužilac će donijeti odluku o eventualnom postojanju elemenata bića krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti”, zaključeno je u saopštenju ODT.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com