Ulcinjaninu dva mjeseca zatvora zbog vožnje biciklom poslije 19.00h - Volim Podgoricu

Ulcinjaninu dva mjeseca zatvora zbog vožnje biciklom poslije 19.00h

“Ulcinjanin Ljeonard Muhadžeri(20), osuđen je danas u Osnovnom sudu u Ulcinju na kaznu zatvora u trajanju od 60 dana zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti iz Krivicnog Zakonika Crne Gore, odnosno kršenja Naredbi Ministarstva zdravlja za preduzimanje privremenih mjera radi sprječavanja unošenja u zemlju,suzbijanja i sprječavanja prenošenja novog korona virusa”, kazala je Vijestima portparol i sudija Osnovnog suda, Sanja Mirović.

Kako su Vijesti već objavile, Muhadžeri je završio u Spužu početkom aprila kada ga je oko 21,30h saobraćajna patrola zatekla kako vozi bicikl glavnim gradskim bulevarom u blizini restorana Alfa. On je tada priveden zbog kršenja zabrane izlaska iz mjesta stanovanja nakon 19,00h a rješenje o određivanju pritvora do 30 dana zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, donio je predsjednik Osnovnog suda u Ulcinju Amir Đokaj.

Kao otežavajuću okolnost, Đokaj je cijenio to što je Muhadžeri, od početka uvođenja Vladinih mjera za suzbijanje koronavirusa, jednom već bio sankcionisan.

Mirović je navela da je od donošenja Naredbi, Osnovnom sudu u Ulcinju državno tužilaštvo podnijelo 36 optuznih predloga zbog krivicnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti iz cl.278 KZ CG.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com