Umjesto za tonu, CG državljanin odgovaraće za kilo kokaina - Volim Podgoricu

Umjesto za tonu, CG državljanin odgovaraće za kilo kokaina

U naredbi za istragu se pominje samo kilogram kokaina koji je pronađen kod njega, tako da on neće odgovarati za šverc 1,3 tone kokaina.

U naredbi se, između ostalog, navodi da su prilikom pretresa šlepera, koji je vozio Kosović, i magacina zaplijenjeni i mobilni telefoni, 3.000 eura, 700 dolara i 188.000 denara i šleper „iveko” sa 1.098 paketa banana, piše Dan.

Vlasnici makedonske firme koja je naručila banane među kojima je bio kokain označeni su kao članovi organizovane kriminalne grupe osumnjičene za šverc kokaina iz Južne Amerike preko Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Podsjećanja radi, policija Sjeverne Makedonije tokom februara presjekla je švercerski kanal kojim su 1,3 tone kokaina trebale da bude prebačene prvo u Sloveniju, pa dalje u Zapadnu Evropu.

Kokain je stigao u luku Bar direktno iz Kolumbije.

Crnogorske bezbjednosne službe dobile su informaciju od partnerskih službi da je u barskoj luci pošiljka sa više od tone kokaina. Kako bi bili identifikovani svi akteri ovog šverca, pošiljka je propuštena, pa je kokain iz luke Bar prebačen prvo u Albaniju, a zatim u selo Krušopek, nedaleko od Skoplja.

Informaciju o švercu kokaina dobila je italijanska policija, koja je potom tražila pomoć od službi iz regiona kako bi nadzirali pošiljku.

Makedonska policija tada je uhapsila četiri osobe povezane sa švercom 1,3 tone kokaina koji je preko Crne Gore, Albanije i te zemlje trebalo da bude prokrijumčaren u zemlje Evropske unije. Tokom pretresa jednog šlepera u Makedoniji uhapšeni su sin vlasnika preduzeća „Baneks” i još dvije osobe.

(Dan)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com