Evo šta Milo Đukanović kaže o pisanju nekih medija da IMA KORONU - Volim Podgoricu

Evo šta Milo Đukanović kaže o pisanju nekih medija da IMA KORONU

Komentarišući objave u pojedinim medijima da je zražaen koronavirusom, Đukanović je u Jutranjem programu TVCG  kazao da je to konstanta koja prati njegovu karijeru i politički život od ranih 90-ih godina.

“Kada su krenule razne špekulacije sa idejom da se diskreditujem i na taj način osujete ozbiljni razvojni planovi države. Ta formula se ne napušta ni do današnjih dana. Vjerovatno je razlog što i dalje ključne opasnosti po Crnu Goru dolaze sa iste adrese. Na toj adresi postoji pogrešna pretpostavka da bi mojim uklanjanjem iz politčkog života, sebi olakšali put za ostvarenje ciljeva koji bi bili na štetu Crne Gore”, kazao je Đukanović.

Đukanović je ocijenio da se odgovornost pokazala ne samo kroz zdravstveni sistem, već da su i Vojska i policija odlično obavile svoj posao, kao i carina, komunalne službe, prosvjeta.

“Možemo reći da je crnogorski institucionalni sistem pokazao i potreban nivo vitalnosti, funkcionalnosti, što dodatno krijepi optimizam svakog građanina”.

Kaže i da je država brzo reagovala u nabavci neophodne medicinske opreme, navodeći da je Crna Gora imala više vremena da se pripremi, ali da to ne umanjuje zaslugu onih u državi, na čelu sa izvršnom vlašću, i zdravstvenom sistemu obavili sve nužne pripreme.

ĐUKANOVIĆ: Pokazalo se da 14 godina nezavisnosti nisu uzalud potrošene

Ove mjere su PRODUŽENE do 30 aprila

MCP: Vaskršnja liturgija bez prisustva vjernika

VLADA CG: NKT pozdravlja odluku MCP da ne organizuje liturgije povodom Uskrsa

“Danas sa sigurnošću možemo reći da je crnogorski državni i zdravstveni sistem spreman da se ponese i sa daljim izazovima tokom trajanja koronavirusa”.
Istakao je da “nema života pod staklenim zvonom ni za mnogoljudnije nacije i države”, te da nije bilo realno očekivati da i Crna Gora proći bez obolijevanja i bez smrtnosti.

“Smrtnost je proporcionalno broju stanovnika, najniža u Crnoj Gori u odnosu na region u cjelini i samo ostaje da se nadamo da ćemo dalji odgovornim postupanjem svih, najprije građana, stvoriti uslove da se bolest ne raširi, izmakne kontroli i ne uveće smrtnost”.

Đukanović je ocijenio da se dešava “učinkovit stepen emancipacije crnogorskog društva”.

Naglasio je i značaj donacija inostranih prijatelja, investitora, afirmisanih sportista u zemlji i inostranstvu koji su kroz vrijedne donacije pomogli da se stvore finansijske pretpostavke za nabavku opreme za zdravstveni sistem.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com