OD TIHOG HEROJA DO METE ZA LINČ: Srpskog epidemiologa RAZAPINJU na društvenim mrežama - Volim Podgoricu

OD TIHOG HEROJA DO METE ZA LINČ: Srpskog epidemiologa RAZAPINJU na društvenim mrežama

Od tihog heroja do mete za linč – u najkraćem se može opisati put srpskog epidemiologa dr Predraga Kona u javnosti. I vjerovatno bi epidemiolog i dalje bio uzdržan da kap nije prelila čašu. Doktor je juče najavio da se povlači sa mjesta u Kriznom štabu, ali je nakon razgovora sa predsjednikom i premijerkom ipak ostao na toj funkciji.

Predrag Kon je ljekar koji godinama uživa poštovanje kako u medicinskoj struci, tako i medju građanima. I kao svaka javna ličnost podložan je kritičkom sudu javnosti zbog svog rada.

On i njegova porodica su 0v9h dana, kako javljaju srpski mediji, izloženi uvredama koje svakog dana po društvenim mreźama čitaju i on i njegova porodica: “pudlica”, “matori lažov”, “zlotvor”, “stoka”, “zreo za Lazu”…

Među građanima Srbije na društvenim mrežama je prvo j“u modi” bila doktorka Darija Kisić Tepavčević i niz seksističkih uvreda na njen račun.

“Ali izgleda da je dosadila, pa se rulja za linčovanje “ispisala” sa dr Kisić i “upisala” na dr Kona”, piše Blic.

Ovo su samo neke od uvreda koje su se brojale u stotinama:

Kon uvrede

Kon uvrede

Ja sam na svom Fejsbuk nalogu napisao jednu poruku nakon što sam bio izložen ozbiljnim kritikama, koje nisu bile samo kritike na mene, nego i na ukupan moj i rad stručnog tima. Napisao sam da zaista treba da preuzme neko ko to može da radi. Jer taj nivo bezobrazluka je prevazišao ono što bi se moglo prihvatiti. To je jedna strana te priče. Napisao sam to na Fejsbuku koji nije za javnost. Pored toga me je pogodila molba SPC o kojoj ćemo još pričati zato što potpuno negira sve ono što je dosadašnji pokušaj da se spase život. Shvatajući da do te mjere ima nerazumijevanja u javnosti, ja sam shvatio da treba da se sklonim – istakao je dr Predrag Kon i dodao da je bio na razgovoru kod predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić.

Kon je sinoć govorio o uvredama koje su, kako je rekao, bile upućene njemu i stručnom timu.

– Mene je konkretno pogodilo jer sam imao utisak da ogromna većina počinje da sumnja u sve što smo radili, pogotovo mi je bila problem ta molba sinoda SPC. Danas se to mijenja. Samo sloga Srbiju spašava i to se sada pokazuje. Mi smo jezivo ispolitizovano društvo. Ali, ovo nije prilika za politizaciju – zaključio je dr Kon.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com