NIGOR UTOVARAO CIGARETE NA ITALIJANSKE GLISERE: Zaradio sam dosta novca, a svi moji drugovi su to radili - Volim Podgoricu

NIGOR UTOVARAO CIGARETE NA ITALIJANSKE GLISERE: Zaradio sam dosta novca, a svi moji drugovi su to radili

Igor Lazić Nigor, poznati crnogorski muzičar, svoj prvi novac zaradio je 1989. godine ploveći na trgovačkom prekookeanskom brodu. Nakon toga radio je preko studentskog servisa za zapošljavanje na utovaru cigareta u italijanske glisere. Tih godina to je bilo veoma „in“ i mogao je da se zaradi dobar novac.

– Svi moji drugari koji su radili sa mnom na utovaru cigareta odlično su zarađivali, a i pljuga nam nikad nije falilo – otkrio je evocirajućí uspomene Igor.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Kasnije, kad je era tranzita cigareta kroz Crnu Goru prošla, popularni muzičar je radio kod svog brata Gorana u njegovoj privatnoj prehrambenoj prodavnici. Od novca koji je tu zaradio kupio je prva kola, čuvenu „dijanu“, i njegovoj sreći nije bilo kraja. Istog ljeta, zajedno sa članovima svoje tadašnje grupe Montenigersi, imao je prvi nastup u diskoteci „Avala“ u Budvi.

– Ako se ima u vidu da smo tada još bili samo lokalna grupa, uzeli smo solidnu kintu. Bila su to super vremena i kad bih opet morao da idem iz početka, ne bih ništa mjenjao, jer sam uvijek radio ono što sam volio.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Zanimljivih situacija iz tog perioda bilo je mnogo, ali jednu izdvaja kao najinteresantniju.

– U periodu kad sam radio u prodavnici, brat mi je naredio da iz njegove kuće uzmem sir iz bačve i stavim ga u rashladnu vitrinu. Zakačio sam ga na volan bicikla i tako se spuštao nizbrdo do prodavnice. U jednom trenutku kesa se pocijepala, a ja sam pao pokušavajući da je zadržim. Onako izubijan i nervozan pokupio sam sir, na kojem su ostali slijepljeni kamenčići, oprao ga i prodao. Nadam se da je bio ukusan, iako je možda malo krckao pod zubima – zaključio je Nigor.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com