NIKIŠIĆKOG “PINK PANTERA” ČEKA ROBIJA U CG ZA PLJAČKU U TOKIJU: Ukrao nakit vrijedan 1,7 miliona eura - Volim Podgoricu

NIKIŠIĆKOG “PINK PANTERA” ČEKA ROBIJA U CG ZA PLJAČKU U TOKIJU: Ukrao nakit vrijedan 1,7 miliona eura

Ministarstvo pravde podnijelo je pravosudnim organima Republike Kipar molbu za izručenje pedesetogodišnjeg Nikšićanina Radovana Jelušića, člana kriminalne grupe „Pink Panter“, radi izdržavanja jedinstvene kazne od pet godina i šest mjeseci zatvora.

“On je na tu kaznu osuđen presudom Apelacionog suda od 29. marta 2016. godine, zbog krivičnih djela razbojništvo u saizvršilaštvu i falsifikovanje isprave”, saošteno je Danu iz Ministarstva pravde.

Crna Gora je zatražila Jelušićevo izručenje godinu dana nakon njegovog hapšenja, ali će ga kiparske vlasti izručiti tek nakon što u toj zemlji odsluži trogodišnju zatvorsku kaznu.

Jelušić je uhapšen u martu 2018. godine u Španiji po potjernici Nacionalnog biroa Interpola. Tu informaciju tada je potvrdio pomoćnik direktora za Sektor kriminalističke policije MUP-a Crne Gore Enis Baković.

Član poznate kriminalne bande odavno je poznat crnogorskoj policiji i pravosuđu jer je hapšen i u Rimu 2010. godine, a dvije godine kasnije izručen je Crnoj Gori zbog krađe skupocjenog nakita u Tokiju.

Njegovo hapšenje pozdravio je i izvršni direktor Iiterpola Žan-Mišel Lubuten, koji je tada rekao da je pao „mozak ozloglašene bande“.

Krivično vijeće Višeg suda u Podgorici kojim je predsjedavao sudija Predrag Tabaš osudilo je 2015. godine Jelušića na šest godina i osam mjeseci zatvora zbog pljačke zlatare u Tokiju 2007. godine, kada je zajedno sa Podgoričaninom Rifatom Haciahmetovićem ukrao nakit vrijedan 1,7 miliona eura, kao i zbog falsifikovanja pasoša.

Potom je prihvaćeno jemstvo od 101.000 eura da mu se ukine pritvor i on je u avgustu 2015. godine, nakon tri godine provedene u pritvoru, napustio zatvor u Spužu, a potom je pobjegao iz zemlje.

 

Dan

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com