BOKAN: Spremni smo da preuzmemo odgovornost organizacije završnog turnira ABA lige - Volim Podgoricu

BOKAN: Spremni smo da preuzmemo odgovornost organizacije završnog turnira ABA lige

Budućnost Voli spremna je da preuzme odgovornost organizacije završnog turnira ABA lige i to će predložiti ostalim članovima regionalnog takmičenja, kazao je Dragan Bokan, predsjednik podgoričkog kluba.

On je najavio je sastanak predsjednika klubova ABA lige za srijedu. U intervjuu za Pobjedu istakao je riješenost najvećeg crnogorskog kluba, da sezona regionalne elite dobije epilogna terenu.

Svi predsjednici klubova učestvovaće na sastanku putem video-poziva u srijedu. Ono što je sigurno je da Partizan želi da se sezona završi konstatovanjem trenutnog stanja na tabeli. To im odgovara. Budućnost Voli želi da igra, jer jedino kroz igru može biti šampion. Crvena zvezda sve propušteno u ovoj sezoni traži da nadoknadi kroz završnicu.

“U ovom trenutku slobodno mogu reći da za nas četvrto mjesto u ABA pripada Mornaru. Sa moje strane predlažem i predložiću, da u završnici polufinala treba da budu Partizan – Mornar i Budućnost Voli – Crvena zvezda. Sto se tiče varijante, same forme takmičenja za završnicu sezone, Budućnost Voli je kooperativna. Nama je bitno da se na terenu, gdje je jedino, realno i pošteno, dobije šampion i završi se ABA liga. Mi nijesmo u situaciji da nekome možemo da poklanjamo godine perspektive, da to bude bez igre. To bi nekorektno bilo i da je Budućnost prva. I sigurno se onda ne bi složili ni Partizan, ni Zvezda, ni bilo koji drugi klub”, dodao je Bokan.

Predsjednik Budućnost Volija opisao je komunikaciju svih ovih dana sa trenerom Mijovićem i igračima.

“Insistiramo na korektnim i bliskim odnosima u klubu i vodimo računa da taj odnos bude jednak kada su domaći i strani igrači u pitanju. Žao mi je što su četvorica Amerikanaca, Bamfort, Kilpatrik, Kobs, Martin, otišli iznenada, nakon brze odluke. Praktično se u pet-šest sati sve izdešavalo. Možda je i bolje bilo za njih da su ostali, ali razumijem potrebu, svako voli da se vrati svom domu. Klub to razumije. Svakodnevno sam u komunikaciji sa direktorom Radulovićem, sportskim direktorom Pajovićem, naravno trenerom Mijovićem. I sa većinom igrača. Svi čekamo odluku i odgovor što će biti sa ligom i završnicom sezone”, rekao je Bokan.

Budućnost Voli je praktično jedini klub koji je otvoreno i do kraja javno privržen ideji da je prioritet odigravanje završnice ABA sezone, kada se zato steknu uslovi.

“To je i odraz uvjerenja uprave, u kvalitet i rad ove ekipe, imamo maksimalno povjerenje i u stručni štab i u igrače. Mnogi su u javnosti smjenjivali Petra Mijovića, bilo je kriza, teških trenutaka. Bilo je i mnogo razgovora uprave i stručnog štaba, uprave i igrača, mene kao predsjednika i trenera. Ponosni smo na to, da nijesmo podlegli pritisku da po svaku cijenu tražimo krivca u Petru Mijoviću. Jako mi je drago da je Petar i sada trener Budućnost Volija”, kazao je Bokan.

U javnosti se do sada pojavila informacija da je martovska zarada igračima zagarantovana u punom iznosu, a da će se o kasnijim razgovarati.

“Još nijesam imao sastanak na tu temu. Čekamo stav Evrolige, pa da vidimo dali će biti završnice sezone. Ako završnice bude, klub onda mora biti kooperativan. Ako je ne bude, onda se zna. Stav Evrolige pratiće i Budućnost Voli”, rekao je Bokan.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com