“ZASTRAŠUJUĆE, NIKO TO NIJE OČEKIVAO” Hrvatski naučnik otkrio koliko nas IMA VIRUS a da to uopšte ne zna - Volim Podgoricu

“ZASTRAŠUJUĆE, NIKO TO NIJE OČEKIVAO” Hrvatski naučnik otkrio koliko nas IMA VIRUS a da to uopšte ne zna

Nova naučna studija objavljena u British Medical Journal pokazala da od 166 oboljelih od COVID-19 zapravo njih 130 (78 odsto) nije imalo nikakve simptome, naveo je hrvatski naučnik Dragan Primorac za Večernji list.

“Studija je rađena u Kini. Vrlo je relevantna i zastrašujuća jer niko to nije očekivao. Studija objavljena u New England Journal of Medicine pokazuje da 87 odsto trudnica koje su bile COVID pozitivne su bile potpuno asimptomatske. Mi smo svaki dan okruženi velikim brojem ljudi koji su COVID pozitivni, mi ne znamo ko su oni. Vjerovatno su djeca ključni prenosioci virusa ili takozvane tihe infekcije i zapravo mogu predstavljati veliku opasnost starijima od 65 godina. Na djeci vi to nećete primjetiti”, rekao je Primorac.

Primorac kaže da je koronavirus potpuno nesposoban za samostalno funkcionisanje i kao takav osuđen je na propast ako ne dođe do ljudske ili životinjske stanice.

On je na pitanje zašto se virus toliko širi za razliku od svojih prethodnika, kazao:

“Radi se o eksponencijalnom širenju virusa ako ne preduzmemo određene mjere, a da bi jedna epidemija se zaustavila vi morate imati ili vakcinu ili vakcinisanu populaciju”.

Primorac je naveo kako je od prije nekoliko dana poznato da jedna osoba može da prenese virus na pet do sedam osoba, dok se u početku mislilo kako je ta brojka oko dva, dok je ta brojka za gripu oko jedan.

“To je pet puta veća mogućnost širenja infekcije i tu leži njegova opasnost. A svakih pet do sedam dana taj broj se udvostruči. I to je zapravo ključna opasnost. U toj fazi virus zamre i prvih četiri dana nemoguće ga je detektovati. Zato je opasnost proglasiti nekoga negativnim na SARS COVID virusa a on je za pet dan pozitivan”.

Na pitanje jesu li mnogi od nas bili u kontaktu sa virusom, ugledni naučnik je istakao:

“Ja objektivno smatram da ne postoji osoba na kugli zemaljskoj koja nije bila u kontaktu sa nekim od tih virusa. Ali to zavisi od njegovog prirodnog imunološkog sistema”.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com