ĐOKOVIĆ OPET O VAKCINI PROTIV KORONE: Želim da imam opciju da izaberem najbolje za sebe - Volim Podgoricu

ĐOKOVIĆ OPET O VAKCINI PROTIV KORONE: Želim da imam opciju da izaberem najbolje za sebe

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković oglasio se saopštenjem koje je poslao Njujork Tajmsu povodom izjava o vakcini protiv korona virusa.

Đoković je prije dva dana izajvio da je protiv vakcinisanja, a njegova izjava izazvala je pažnju svjetske javnosti.

“Lično nisam za vakcinaciju i ne bih volio da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ako to bude pravilo i zakon šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću ili neću da se podvrgnem tome. Imam svoje razmišljanje, a da li će se promijeniti u nekom trenutku ne znam. Hipotetički, da se nastavi sezona u julu, avgustu ili septembru, mada nisu velike šanse, koliko sam razumeo odmah nakon ukidanja strogog karantina će postojati zahtjev za obaveznu vakcinu, koje još nema”, rekao je tada Đoković.
“Nisam stručnjak, ali želim da imam opciju da izaberem šta je najbolje za moje tijelo. Nastaviću da istražujem na ovu temu jer je važna i uticaće na sve nas”, rekao je Đoković u saopštenju koje je njegov tim dostavio Njujork Tajmsu.

“Da budem iskren, malo sam zbunjen, kao i ostatak svijeta. Uprkos tome što imam pristup informacijama, u nedoumici sam šta je najbolje učiniti u ovoj situaciji”, poručio je Đoković.

NOVAK IZNIO SVOJE MIŠLJENJE: Postoji određena cenzura oko korone, ja neću da se vakcinišem VIDEO

Britanci najavljuju da Novak može da ostane bez 1. mjesta zbog odbijanja vakcine za korona virus

Đokoviću je odgovorio i srpski epidemiolog Predrag Kon.

“Kao jedan od najvjernijih Đokovićevih navijača, voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uvjerenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbjegavaš direktne odgovore na pitanje u vezi sa vakcinacijom, jer imaš ogroman uticaj”, objavio je Predrag Kon na svom Fejsbuk profilu.
Iako se još uvijek radi na vakcini protiv koronavirusa, u svijetu tenisa raste pritisak da se igrači vakcinišu pre nastavka sezone.

S obzirom da stručnjaci najavljuju prvu pouzdanu vakcinu tek za godinu dana, ostaje pitanje kada bi tenis mogao da se nastavi, ili kakvu bi to vakcinu teniseri morali da dobiju ako se sezona nastavi na jesen.

Nedavno je bivša svetska broj 1 Ameli Morezmo izrekla decidiran stav “nema vakcine – nema tenisa”.

O ovom slučaju bruje i britanski mediji.

Dejli Mejl u naslovu ističe Novakove riječi i spekuliše da zbog ovakvog stava rizikuje mjesto broj 1 na ATP listi.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com