BUDUĆNOST VOLI: Bokan se nije sukobio sa Mijailovićem, to su neistine - Volim Podgoricu

BUDUĆNOST VOLI: Bokan se nije sukobio sa Mijailovićem, to su neistine

Košarkaški klub Budućnost Voli reagovao je na pisanje srpskih medija da je predsjednik “plavih” Dragan Bokan imao verbalni sukob sa prvim čovjekom Partizana Ostojom Mijailovićem na današnjem video sastanku klubova ABA lige.

Ovi navodi su, kako tvrde iz KK Budućnost Voli, netačni, zlonamjerni i tendeciozni, mada je, kako kažu, njihov cilj jasan.

“Na sastanku su iznošeni predlozi o završnici ABA lige, između kojih i predlog našeg kluba da do šampiona ABA lige i plasmana u Evroligu dođemo igrom na parketu. Predsjednik Budućnost Volija je predložio da se iscrpe sve mogućnosti odigravanja plej-ofa. Ukoliko za to, ipak, ne bude mogućnosti, čak je predložio da fajnl-for bude odigran u Beogradu, a isti bi organizovao Partizan, kao prvi na tabeli poslije 21 kola. Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović to nije želio da prihvati.

Mislimo da je ovo više nego korektan predlog Budućnost Volija, a svoj stav smo nedvosmisleno iskazali, što ne predstavlja verbalni sukob, kako je navedeno. Napominjemo da sa Partizanom imamo veoma korektne sportske odnose”, navodi se u reagovanju Budućnosti.

Srpski portal “Nova.rs” navodi da je Bokan na kraju sastanka optužio “crno-bijele” da žele da se regionalne titule domognu za “zelenim stolom”, dok je Budućnost za to da se sezona završi, čak je nedavno i predložila da organizuje finalni turnir u Podgorici.

Današnji sastanak je trajao više od četiri sata i na kraju – nije donijeta nijedna odluka kako bi se stvari pomjerile s mrtve tačke, već se sve prolongirano za maj za kada bi trebalo da se zakaže Skupština lige.

Navodno, većina klubova je bila i protiv toga da se takmičenje proširi s 12 na 14 klubova, teži se ka tome da se sezona završi kada za to bude uslova… Čekaju se smjernica Evrolige, jedine organizacije koja bi izgleda mogla da smiri uzburkane strasti na Jadranu.

“Glavni spor je predstavljao termin narednog sastanka i šta može da se  uradi dok se čekaju smjernice Evrolige. Ponovljena je želja da se igra do kraja i da se šampion odluči na terenu, ali preovladava mišljenje da do kraja treba sačekati smjernice Evrolige”, piše “Nova.rs”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com