PLJAČKA PUMPE U PODGORICI: Upali sa maskama i pokupili novac, onda je uslijedila FILMSKA POTJERA - Volim Podgoricu

PLJAČKA PUMPE U PODGORICI: Upali sa maskama i pokupili novac, onda je uslijedila FILMSKA POTJERA

Podgoričanima koji su u junu prošle godine, u pravoj “filmskoj akciji” opljačkali benzinsku pumpu, nakon čega je uslijedila potjera policiije, produžen je pritvor.

Oni su uhapšeni, nakon što su, sa maskama, upali na jednu benzinsku pumpu u Podgorici, uzeli novac, i krenuli da bježe, a tokom potjere slupali su dva policijska auta.

Kako piše Dan, Apelacioni sud produžio je pritvor Marku Rnkoviću, Luki Nikiću i Predragu Mirotiću, koji su zajedno sa Željkom Lakušićem i Vaskom Martinovićem koji su optuženi za pljačku benzinske pumpe Montenegro petrol u Podgorici.

Na teret su im stavljena krivična djela razbojništvo i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Prema navodima iz optužnice, oni su 24. juna prošle godine, oko 4.40, autom došli do benzinske pumpe, nakon čega su četvorica optuženih izašli iz vozila. Dvojica maskiranih razbojnika, koji su bili naoružani, ušli su u objekat i u radnika uperili pištolje.

“Gurajući mu glavu prema podu govorili su: Daj novac, daj novac. Preostala dvojica okrivljenih preturali su kasu i naplatni pult tražeći sav novac i uređaj od nadzornih kamera kako ne bi bili registrovani na video-nadzoru benzinske pumpe. Nikić je tada imao gasni pištolj. Jedan od okrivljenih udario je radnika pumpe pesnicom u leđa. Kada su uzeli sav novac koji su našli, u iznosu od 808,07 eura, četvorica okrivljenih su se vratili u vozilo vento, u kojem ih je u neposrednoj blizini benzinske pumpe čekao i peti počinilac”, piše u optužnici.

Slupali dva policijska auta

Kada su okrivljeni krenuli da bježe prema Danilovgradu, jedna policijska patrola pokušala je da ih zaustavi. Kada su ih policajci sustigli i pretekli, optuženi su svojim autom udarili u njihovo vozilo, pokušavajući da ga izguraju sa kolovoza i tako su na tom policijskom vozilu prouzrokovali imovinsku štetu u iznosu od 3.578,75 eura.

Potom su udarili u još jedno policijsko vozilo, na kojem su izazvali štetu u iznosu od 692,30 eura. Ubrzo nakon toga su izgubili kontrolu nad vozilom i sletjeli sa magistralnog puta. Tu su bacili kačkete, rukavice i startni pištolj, koji su koristili prilikom pljačke, nakon čega su uhapšeni.

VP/Dan

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com