Dvije krivične prijave za zloupotrebu ovlašćenja u privredi - Volim Podgoricu

Dvije krivične prijave za zloupotrebu ovlašćenja u privredi

Pljevaljska policija je nadležnom tužilšatvu podnijela krivične prijave protiv V.P. (50) iz Pljevalja i E.K. (62) iz Pljevalja zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili dva krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi.

“V.P. je ovo krivično djelo počinio na način što je, kako se sumnja, u svojstvu odgovornog lica, izvršnog direktora u privrednom društvu „Agencija za stambeno poslovni fond” d.o.o. Pljevlja tokom 2010. godine u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za pravno lice u kojem je zaposlen sredstva u iznosu od 50.000 eura koja su pripadala stambenim zgradama   iskoristio protivno njihovoj namjeni i prenio ih na redovni račun „Agencija za stambeno poslovni fond” d.o.o. radi isplate zarada, obaveza prema dobavljačima,obaveza za PDV i jubilarne nagrade”, navode iz Uprave policije.

“Postupajući na navedeni način osumnjičeni je zloupotrijebio deponovani potpis i sredstva koja pripadaju stambenim zgradama, te ih iskoristio protivno njihovoj namjeni prvo zaključivši ugovor o oročenom depozitu a zatim i prenošenjem novca na redovni račun ovog privrednog društva. Na ovaj način je pričinjena šteta stambenim zgradama koje su vlasnici novčanih sredstava.

Osumnjičeni E.K. je u svojstvu izvršnog direktora u privrednom društvu „Agencija za stambeno poslovni fond” d.o.o Pljevlja u periodu od 09.06.2015. godine do 04.10.2019. godine u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za pravno lice u kojem je zaposlen sredstva u iznosu od 105.971 eura koja su pripadala stambenim zgradama iskoristio protivno njihovoj namjeni prenoseći ih na redovni račun  ovog privrednog društva bez pravnog osnova, vršeći plaćanje računa Agencije i isplate akontacija za zarade i nagrade zaposlenima”, zaključuje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com