PODGORICA: Radi se planski dokument “Tološi 2”, evo kao da date sugestije - Volim Podgoricu

PODGORICA: Radi se planski dokument “Tološi 2”, evo kao da date sugestije

Saglasno rješenjima iz Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, Glavni grad je u prethodnom periodu pokrenuo inicijative za izradu jednog broja planskih dokumenata, a u cilju stvaranja pretpostavki za razvoj i unaprjeđenje stanja u određenim naseljima u Podgorici, saopštili su iz Glavnog grada.

Dominantno se, navode, radi o gusto naseljenim područjima u okviru kojih je izuzetno značajno obezbijediti učešće što većeg broja građana u izradi planova kako bi se, u konačnom, dobila optimalna planska rješenja.

“Nadležno Ministarstvo održivog razvoja i turizma je pokazalo visoki stepen razumijevanja prema inicijativama Glavnog grada koje su podnijete na osnovu ocijenjenih potreba i značajnog broja zahtjeva građana.

Kao rezultat ove intenzivne komunikacije, donijeta je i Odluka o izradi Detaljnog urbanističkog plana “Tološi 2”, u obuhvatu od oko 303 ha.

Jedna od faza participacije građana je anketa koja ima za cilj da se saznaju stavovi, opredjeljenja i predlozi za planska rješenja u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana “Tološi 2”, kažu iz Glavnog grada.

S tim u vezi, zainteresovana javnost može anketne listiće da preuzme i ispuni na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma na linku: http://www.mrt.gov.me/vijesti/223961/Anketni-listic-za-Izmjene-i-dopune-Detaljnog-urbanistickog-plana-Tolosi-2-Glavni-grad-Podgorica.html

Anketa se sprovodi u periodu od 24. aprila do 4. maja 2020. godine.

“Molimo svu zainteresovanu javnost da uzme učešće u anketi i time doprinese izradi što kvalitetnijih planskih rješenja.

Napominjemo da se radi o incijalnoj fazi izrade planskog dokumenta i da će uslijediti faze prethodnog učešća javnosti i javne rasprave. Proceduru izrade sprovodi nadležno Ministarstvo održivog razvoja i turizma”, zaključuje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com