Prošle godine u Crnoj Gori 6.210 saobraćajnih nezgoda, 2.754 teško povrijeđenih - Volim Podgoricu

Prošle godine u Crnoj Gori 6.210 saobraćajnih nezgoda, 2.754 teško povrijeđenih

Tokom 2019. godine, u Crnoj Gori dogodilo se 6.210 saobraćajnih nezgoda u kojima je 2.754 osoba zadobilo teške tjelesne povred, ssaopšteno je iz Uprave policije, povodom Nedjelje prevencije povreda u saobraćaju.

“Ova nedjelja takođe je posvećena sjećanju na poginule ili povrijeđene u saobraćajnim nezgodama, njihovim porodicama, kao i onima koji su u svom poslu svakodnevno uključeni u prevenciju i sprečavanje nezgoda ili zbrinjavanju nastradalih. Zbog toga koristimo priliku da još jednom podsjetimo javnost, da se tokom 2019. godine u Crnoj Gori dogodilo 6.210 saobraćajnih nezgoda, da je u nezgodama 2.754 lica zadobilo teške tjelesne povrede, da je 2.292 lica zadobilo lake tjelsene povrede i da je u saobraćajnim nezgodama smrtno stradalo 47 lica”, navodi se u policijskom saopštenju.

Iz te institucije konstatovali su da je najčešći uzrok tih saobraćajnih nezgoda bio čovjek .

“Imajući u vidu specifičnosti trenutne situacije u Crnoj Gori, koja je vezana za COVID – 19, pored dodatnih obaveza koje imaju u sprovođenju mjera u cilju zaštite zdravlja naših građana, pripadnici Uprave policije će kao i do sada i u narednom periodu nastojati, da prvenstveno preventivnim, ali i u skladu sa Zakonom i represivnim aktivnostima, doprinesu nesmetanom i bezbjednom odvijanju saobraćaja i smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, sa posebnim akcentom na ranjive kategorije učesnika u saobraćaju (djeca, starije osobe)”, navode u saopštenju Uprave policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com