“Živimo kulturu” na Extra TV-u: originalni kulturni i umjetnički sadržaj dostupan u svakom trenutku - Volim Podgoricu

“Živimo kulturu” na Extra TV-u: originalni kulturni i umjetnički sadržaj dostupan u svakom trenutku

Epidemija korona virusa zatvorila je pozorišta, bioskope i galerije u Crnoj Gori, a aktivnosti iz oblasti kulture preselila na televiziju i internet. Kako bi odabrana ostvarenja crnogorske kinematografije, pozorišta i kreativnih industrija, kao i muzičke i likovne umjetnosti, uz dokumentarne priloge koje nemamo priliku da gledamo svakog dana, predstavili što većem broju ljudi, Telekom ih je učinio dostupnim u svakom trenutku korisnicima Extra TV-a.

Riječ je o originalnom i odabranom umjetničkom i kulturnom sadržaju koje Ministarstvo kulture u sklopu inicijative „Živimo Kulturu“ već mjesec i po prikazuje na kanalu TVCG2, kojem korisnici Extra TV platforme Telekoma od sada mogu da pristupe kada god žele. Novi sadržaj se nalazi u kategoriji „Živimo kulturu“ u okviru „Videoteke“ ExtraTV menija, i potpuno je besplatan.

Telekom se na ovaj način pridružio inicijativi Ministarstva kulture, koje od početka epidemije na Javnom servisu građanima predstavlja najbolje predstave u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta i Zetskog doma, selekciju filmova crnogorskih autora, filmove i dokumentarne forme iz arhiva Crnogorske kinoteke, koncerte Crnogorskog simfonijskog orkestra, video vođenja kroz izložbe Centra savremene umjetnosti Crne Gore, brojne priloge i video zapise naših kulturnih manifestacija, intervjue, diskusije…

Na taj način, poručuju iz Telekoma, njihovi korisnici mogu da uživaju u dostupnim domaćim kulturnim i umjetničkim sadržajima iz udobnosti svog doma, i najavljuju da će ponuda uskoro biti obogaćena sadržajima u produkciji Gradskog pozorišta.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com