Greta Tunberg donirala Unicefu 100.000 eura za zaštitu djece od virusa - Volim Podgoricu

Greta Tunberg donirala Unicefu 100.000 eura za zaštitu djece od virusa

Švedska aktivistkinja za klimu Greta Tunberg poklonila je Fondu Ujedinjenih nacija za djecu (Unicef) 100.000 dolara za zaštitu djece od korona virusa, saopštile su danas UN.

Foto: Beta/AP Foto: Beta/AP
“Kao i kriza sa klimom, tako je i pandemija virusa korona kriza za prava djece”, rekla je Greta Tunberg koja ima 17 godina. Dodala je da će ta kriza pogoditi svu djecu “sada i dugoročno, kao i osjetljive grupe”, navodi se u saopštenju UN.

Mlada Šve]anka je pozvala svijet da reaguje i da zajedno s njom podrži “važan rad Unicefa za spasavanje života djece kako bi se zaštitilo njihovo zdravlje i nastavilo njihovo obrazovanje”.

Greta Tunberg je preko svoje fondacije poklonila svoju nagradu od 100.000 dolara koju je nedavno dobila od danske nevladine organizacije Hjuman Akt (Human Act). Ta organizacija je tako]e Unicefu poklonila 100.000 dolara.

Novac će biti iskorišćen za nabavku hrane i sanitarne opreme, kao i za borbu protiv nasilja i pada obrazovanja djece tokom pandemije korona virusa koja je dovela do zatvaranja škola i karantina stanovništva.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com