Od ponedjeljka možete sa FAMILIJOM na ulicu, ali ima jedna CAKA… - Volim Podgoricu

Od ponedjeljka možete sa FAMILIJOM na ulicu, ali ima jedna CAKA…

Nacionalno koordinaciono tijelo je, nakon brojnih apela privrednih subjekata i građana anas prezentovalo precizna pravila ponašanja u objektima koji će se od ponedjeljka otvoriti, kako vlasnika, tako i mušterija.

Takođe, ukinuta je i jedna mjera koja, po mnogima, nije imala logike. Međutim, ni novo pravilo nije ni malo logičnije od prethodnog!

KONAČNO ZNAMO PRAVILA: Evo kako moramo da se ponašamo kod FRIZERA, u TERETANI, TAKSIJU, PIJACI…

Od petka se putem OVE APLIKACIJE mogu podnositi prijave za subvencije

MARKOVIĆ: Aprilska zarada zaposlenima u zdravstvu i policiji veća za 15 odsto

Radi se, naime, o zabrani zadržavanja na javnim površinama više o jedne osobe, što je značilo da ni članovi iste porodice, koji 24 sata dnevno provode zajedno u svoim domovima, spavaju u istim prostorijama, pa i istom krevetu, nisu mogli zajedno izaći n ulicu.

Na ovo su brojni građani ukazivali putem društvenih mreža, da bi ova mjera postala i predmet zbijanja šala građana.

Ova mjera je bila besmislena i kada je u pitanju vožnja dvije osobe (što je dozvoljeno) u automobilu na određenu lokaciju. Oni nisu smjeli zajedno izaći iz automobila iako su do tada sjedjeli na rastojanju od 20 cm.

Nacionalno koordinaciono tijelo je danas saopštilo da se od zabrane kretanja i zadržavanja na javnim površinama više od jednog lica izuzimaju članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, uz obavezu držanja fizičke distance od najmanje 2 metra u odnosu na druga lica.

 

Kako se ovih dana po podgoričkim ulicama može vidjeti, ovo pravilo malo ko poštuje, vjerovatno, vodeći se logikom da nema nikakvog smisla da članovi porodice koji su 24 sata dnevno u bliskom kontaktu hodaju ulicom na dva metra udaljenosti.

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com