DF: Hitno sazvati sjednicu Tužilačkog savjeta nakon Milićevih tvrdnji - Volim Podgoricu

DF: Hitno sazvati sjednicu Tužilačkog savjeta nakon Milićevih tvrdnji

Demokratski front (DF) pozvao je Tužilački savjet da hitno sazove sjednicu i odredi se prema tvrdnjama poslanika Srđana Milića da mu je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić saopštio kako je Svetozar Marović iznio iz Crne Gore 400 miliona eura.

“Podsjećamo da je upravo Milivoje Katnić predložio Svetozaru Maroviću sporazum o krivici kojim je predviđeno da vrati 1.100.000 evra, i da u humanitarne svrhe uplati još 100 hiljada evra. Sudeći po tvrdnjama poslanika Milića ispada da je neko u SDT-u i Višem sudu za sporazum o krivici sa Svetozarom Marovićem ostvario značajnu milionsku korist jer mu je dozvolio da iznese 400 miliona evra iz države. I umjesto da odgovori na Milićeve optužbe, Milivoje Katnić nas upućuje na poeziju Matije Bećkovića i poziva se na starocrnogorstvo kao dodatak ZKP-u, ali su zato njegove tužiteljke Lidija Vukčević i Stojanka Radović tražile i dobile da Nebojša Medojević i Milan Knežević budu stavljeni u zatvor bez skidanja imuniteta jer su ukazivali na moguću korupciju u crnogorskom pravosuđu”, saopštili su iz DF-a.

U tom političkom savezu pitaju ko je nadležan da sasluša Katnića i utvrdi “ko je i kako iz Crne Gore iznio 400 miliona eura”.

“Ono što je izvjesno to sigurno nije Ivica Stanković, personifikacija kompromitovanosti i korupcije, o čemu najbolje svjedoče telefonski razgovori profesora Duška Kneževića i Nena Vujoševića kao dokaz endemske korupcije i reketiranja u crnogorskom tužilaštvu. Da li je moguće da u trenutku kad se država nalazi pred kolapsom, i kad premijer Duško Marković najavljuje da će se država zaduživati po zelenaškim kamatnim stopama samo da bi servisirala obaveze prema penzionerima, da nijedna nadležna pravosudna institucija nema hrabrosti da sasluša Milivoja Katnića i utvrdi kako su iznijete 400 milona evra stečene organizovanim kriminalom i zloupotrebom službenog položaja”, navode iz DF-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com