GAGI ARGENTINA U SREDIŠTU SKANDALA: Narko-bos cinkario za DEA, a htio je da bude PREDSJEDNIK SRBIJE (VIDEO/FOTO) - Volim Podgoricu

GAGI ARGENTINA U SREDIŠTU SKANDALA: Narko-bos cinkario za DEA, a htio je da bude PREDSJEDNIK SRBIJE (VIDEO/FOTO)

Srbin se predstavlja kao bogati trgovac naftom, a zapravo je hapšen više puta zbog trgovine narkoticima i navodno je postao saradnik američke agencije za suzbijanje droge

Nišlija Dragoslav Ilić (50), zvani Gagi Argentina, koji se poslednjih godina u Srbiji predstavlja kao „kralj nafte“, ponovo je u središtu skandala.
On je javnosti prije svega poznat kao blizak prijatelj porodice Ražnatović, a svojevremeno je najavljivao i kandidaturu za – predsjednika Srbije!

Naime, savezni sud Sjedinjenih Država optužio je prije nekoliko dana venecuelanskog lidera Nikolasa Madura za trgovinu drogom, narko-terorizam i posjedovanje oružja, a Stejt department je ponudio nagradu od 15 miliona dolara za informaciju koja bi dovela do Madurovog hapšenja. Samo nekoliko mjeseci ranije Ilić je u američkim medijima predstavljen kao „Madurov Srbin“, koji iz sjenke uspijeva da pomogne Madurovom režimu „u prodaji nafte“.

 

Uspijevao da se izvuče

 

Američki Blumberg objavio je da u svijetu trgovaca naftom Ilića niko ne poznaje, ali da je punio stupce argentinskih novina „kada je optužen da je umiješan u krijumčarenje droge iz Kolumbije u Evropu“. Mediji ukazuju i na to da je Ilić čovjek koji je posle svakog hapšenja zbog ogromnih količina droge uspijevao da se izvuče.

– Za ljude iz narko-biznisa tu nema misterije. Njima je jasno da je Ilić već poslije prvog hapšenja prije više od 15 godina postao saradnik američke Agencije za borbu protiv trgovine narkoticima (DEA) – otkriva izvor Kurira.

Ilić, prema riječima sagovornika, u svijet kriminala ušao je kao sitni kradljivac parfema, a prvo ozbiljno hapšenje doživio je krajem devedesetih u Holandiji zbog pokušaja pripreme ubistva kriminalca zvanog Crni Kobac.

– Međutim, 2004. uhapšen je u Argentini u akciji argentinske policije i DEA, koja je nosila naziv „Bijeli vinogradi“, a u kojoj je u bocama skupocjenog vina pronađen 171 kilogram čistog kokaina – objašnjava sagovornik kako je Gagi Argentina prvi put došao u kontakt sa DEA. Iako mu je prijetila ozbiljna zatvorska kazna, završio je u kućnom pritvoru.

Ilić je u američkim medijima predstavljen kao „Madurov Srbin“
ILIĆ JE U AMERIČKIM MEDIJIMA PREDSTAVLJEN KAO „MADUROV SRBIN“FOTO: AP/ MARCELO GARCIA

Hapšenje i presuda farsa

– Kockice su počele da se slažu pošto su u nekoliko akcija hapšeni njegovi saradnici, ali je on uvijek uspijevao da se izvuče, pobjegne u poslednjem trenutku ili završi u kućnom pritvoru iz kog je uvijek brzo puštan. Interesantno je i da je 2006. osuđen na oduzimanje imovine od 30 miliona dolara i nekoliko mjeseci kućnog zatvora zbog pranja novca, ali da u spisima vrhovnog suda Argentine nikada nije zabilježeno da je Iliću oduzeta imovina. Zbog toga se vjeruje da su hapšenje i presuda bila samo farsa da bi se on pokazao kao kriminalac, a ne saradnik policije, koji pomaže u hapšenju narko-bosova – objašnjava sagovornik.

Misterija je bilo i Ilićevo kratko zadržavanje u pritvoru posle zaplijene 150 kilograma kokaina u Češkoj, a ostalo je nejasno i kako je 2011. uspio da izbjegne hapšenje u akciji „Niva“ u Brazilu.

Svadbu ismijavao cieo svijet

FOTO: INSTAGRAM PRINTSCREEN

Dragoslav Ilić u Srbiji je postao poznat kada su domaći mediji prenijeli izvještavanje kolega iz inostranstva o vjenčanju Nišlije sa venecuelanskom misicom Marilis Lučelinom Paredes de Ilić. U to vrijeme, Gagi Argentina je bio u kućnom pritvoru i odobreno mu je manje vjenčanje, ali je on tu mjeru prekršio, pošto je organizovao svadbu u luksuznom hotelu u Buenos Ajresu za preko 200 zvanica, koje su uveseljavala najveća imena srpske estrade. Iako je vjenčanje koštalo preko 400.000 evra, argentinski mediji su o njemu izvještavali s podsmijehom, a on je tada vraćen u pritvor.

– O svadbi su podrugljivo pisali i najčitaniji svjetski mediji na španskom jeziku – ispričao je argentinski novinar Nikolas Lučo.

Raskrinkan

Brazilski novinar Glejdson Karvaljo, koji je ubijen dok je vodio radio-emisiju, prema riječima sagovornika, raskrinkao je Ilića.

– Karvaljo je sa svojim saradnicima uspio da sazna i kom je agentu Ilić odavao informacije i s kim je iz Agencije razmjenjivao SMS poruke. Nažalost, dok je radio na istrazi ovakvih slučajeva, novinar je ubijen – otkriva sagovornik Kurira.

Gagi Argentina domaćoj javnosti poznat je prije svega po svom izuzetno bliskom prijateljstvu sa cjelokupnom porodicom Ražnatović, a posebno sa pjevačicom Svetlanom Cecom Ražnatović i po gala veseljima koja posjećuje i organizuje.

Biznismen Dragoslav Ilić svojevremeno je je objavio i informaciju da bi volio da se kandiduje za predsjednika Srbije i na svom ličnom profilu na društvenoj mreži Instagram izazvao lavinu komentara.

U okviru svog obraćanja naveo je da smatra da može da “pomogne jer je i sam ni od čega napravio nešto u životu, pa bi mogao biti od pomoći da mladi ljudi u Srbiji uspiju i da nešto stvore i da ne moraju ići van Srbije da bi nešto probali da steknu, kada u Srbiji ima toliko bogatstva”.

Da je Gagi Argentina ljubitelj luksuznih svadbi i veselja govori i podatak da je upravo Dragoslav bio jedan od gostiju na gala svadbi mladog Veljka Ražnatovića i njegove izabranice Bogdane Rodić. Dragoslav Ilić često ističe koliko je jako i veliko prijateljstvo između njega i srpske pjevačice Cece, a pjevačica je to i potvrdila time što je Gagija smjestila među najvažnije zvanice.

Dragoslav Ilić

Dragoslav Ilić se veseli na svadbi Veljka Ražnatovića Foto: Privatna arhiva

Gagi Argentinac je na svadbi galantno kitio pjevače, veselio se sa svojim prijateljima Ražnatovićima, a njegova pojava nije ostala neprimijećena ni na društvenim mrežama.

Mnogobrojni snimci i fotografije pokazali su kako su se Ceca i njena djeca  veselili sa Gagijem ne samo na svadbi, već i na njegovom rođendanu nekoliko mjeseci ranije.

Ono što je malo poznato jeste to da je baš Ceca pjevala Dragoslavu na svadbi nakon koje je navodno uhapšen, a Anastasija iako ne nastupa, Gagiju je pjevala na rođendanu u jednom beogradskom restoranu.

  •  

Kurir/ Blic/Foto: Damir Dervišagić

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com