Iduće sedmice biće završen drvored od 125 platana na Cetinsjkom putu - Volim Podgoricu

Iduće sedmice biće završen drvored od 125 platana na Cetinsjkom putu

Radnici gradskog preduzeća Zelenilo posadili su još 35 sadnica platana od predviđenih 50 na potezu od TC Delta City prema benzijskoj pumpi LukOil na Cetinjskom putu. Ostatak sadnica biće posađen u toku naredne sedmice, budući da se sadnja realizuje ručno, a iskop iskop sadnih jama oprezno, kako ne bi došlo do prekida strujnih kablova, kao i zbog trenutnih vremenskih prilika.

Glavni grad Podgorica duguje zahvalnost kompaniji Ribnica Commerce na vrijednoj donaciji 50 platana. Zadovoljstvo je što se velike i kredibilne kompanije pridružuju ovakvim akcijama i uviđaju značaj zajedničke borbe za očuvanje životne sredine.

Realizacijom ove sadnje Podgorica dobija drvored od 125 platana na potezu koji je inače veoma frekventan i koji građani svakodnevno koriste za šetnju i rekreaciju.

Platan je stablo za koje je inače karakteristična velika krošnja i brz rast, kao i otpornost na različite vremenske prilike. Raste na gotovo svakom zemljištu, na osunčanim položajima. Odlično podnosi dim, prašinu i aerozagađenje. Predstavlja omiljeno drvo u urbanim sredinama. Mnogi bulevari svjetskih metropola duguju dio svog šarma upravo ovom prelijepom drveću. Može doživjeti starost i do 500 godina, a procjenjuje se da je upravo najstarije drvo u našem gradu platan.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com