DEMOKRATE: Zaplijenom kokaina na državnom brodu, Crna Gora potvrdila svoj imidž “raja za narko švercere” - Volim Podgoricu

DEMOKRATE: Zaplijenom kokaina na državnom brodu, Crna Gora potvrdila svoj imidž “raja za narko švercere”

Da se zapljena kokaina dogodila brodu neke druge države, sa njegovim krijumčarenjem bile bi povezane neke druge strukture. Mafijaške, kriminalne, piratske, razbojničke… U slučaju Crne Gore, riječ je o državnom brodu, kojem je kumovao niko drugi do predsjednik Skupštine, Ivan Brajović, a njime su drogu prevozili sve sami crnogorski državljani, saopštile su Demokrate.

“O bizarnosti činjenice da se ne radi ni o kakvom gusarskom, nego o državnom brodu, govore i reakcije koje stižu sa međunarodnih adresa. Pored ostalih, reakcija Doris Pak, koja je posebno apostrofirala činjenicu da je vlasnik broda država Crna Gora.

Na ovaj način, Crna Gora je dodatno učvrstila svoj imidž balkanske Kolumbije i potvrdila svoju prepoznatljivost raja za švercere narkoticima”, navode iz ove partije.

Umjesto, kako navode, da se prepoznaje po ljepotama, moru, planinama, privredi, izvjesno je da će se bar još neko vrijeme Crna Gora prepoznavati po diktatorskom režimu, mafiji, drogama, švercu.

“Kokain se u Crnoj Gori etablirao kao prepoznatljivi izvozni proizvod. Kokain je naš brend, a šverc kokaina DPS vizija razvoja Crne Gore. Ništa čudno za vlast koja je švercom došla, od šverca sazdana i na švercu opstaje!

Slučaj sa brodom “Budva” i prije njega slučaj šverca na brodu “Jadran” kalja ugled časnih crnogorskih pomoraca kojima će ovakav način profilisanja crnogorskog pomorstva sigurno otežavati zapošljavanje i napredovanje u službi. Ne može se očekivati da će iko zbog toga odgovarati.

Bez posljedica neće proći ni turistički radnici u Crnoj Gori, naročito u postkriznom periodu, jer je DPS vlast, očigledno, odlučila da našem primorju izgradi imidž narko-turističke destinacije, što je jedinstven slučaj u svijetu.

Ovim događajem spušteno je i posljednje sidro crnogorskom pomorstvu. Od čitave flote, nakon svih pljačkaških rasprodaja i zapljena zbog šverca narkotika, ostao je još samo pijani brod DPS vlasti”, zaključuju Demokrate.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com