“KORONA ĆAO, DAJTE KAFANU… JER ĆEMO POLUDJETI” Prepjevana čuvena italijanska pjesma postala REGIONALNI HIT (VIDEO) - Volim Podgoricu

“KORONA ĆAO, DAJTE KAFANU… JER ĆEMO POLUDJETI” Prepjevana čuvena italijanska pjesma postala REGIONALNI HIT (VIDEO)

Makedonski duo Aleksandar i Dac prepjevao je poznatu italijanski pjesmu “Bella ciao”, u “Korona čao” u skladu sa aktuelnom situacijom, ali i balkanskim mentalitetom.

Pjesma “Bella Ciao” nastala je u Italiji i predstavlja himnu ljevičarskog pokreta, i, iako je nastala mnogo ranije, planetarnu slavu stekla je tokom studentskih protesta 1968. godine.

“Dajte kafanu, ekipu probranu, inače ćemo poludjeti, korona, ćao, ajde ćao, ćao, ćao”, pjevaju makedonski muizičari.

“Fali mi družba, fali mi gužva”, pevaju Aleksandar Mitevski i Dragan Spasov Dac na melodiju pesme „O, bela ćao” poručujući da ne mogu da dočekaju da i koroni kažu „ćao”.

“nosime maski, ko da sme haski”, žale se makedonski muzićari.

Pesma je snimljena u izolaciji zajedno s duvačkim orkestrom Brasstet Skopje. Trenutno ima oko 1,7 miliona pregleda na Youtub-u.

Makedonski muzičari su pobrali simpatije u svojoj zemlji, ali i širom regiona, a obrada se veoma svidjela i premijeru Bugarske Bojku Borisovu.

“Samo sopstvenom snagom, duhom i disciplinom možemo prebroditi koronavirus. Zahvaljujem svim bugarskim građanima koji poštuju pravila. Samo tako možemo da se vratimo normalnom životu. Hvala Aleksandru Mitevskom i Draganu Spasovu Dacu. Sjeverna Makedonija može da računa na našu podršku”, napisao je Borisov na svom profilu na Fejsbuku.

1 komentar

  1. You’re making a lot of great points during this blog post however it is very hard in my opinion to concentrate on this article on the complicated page design.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com