NOVAK OTKRIO: Evo zašto Đoković poslije mečeva ŠALJE LJUBAV publici koja mu ZVIŽDI - Volim Podgoricu

NOVAK OTKRIO: Evo zašto Đoković poslije mečeva ŠALJE LJUBAV publici koja mu ZVIŽDI

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković se tokom razgovora sa doktorom i prijateljem Žarkom Ilićem dotakao i nekih stvari i događaja kojima se nije ponosio.

– Kada se ponašam ružno, opsujem ili slomim reket, jako brzo nakon toga osjetim taj trenutak i shvatim da je to nešto pogrešno, da nije dobar primjer za mlade ljude, sportiste koji me gledaju. Nosio sam to kao program u sebi, kad god neko nešto kaže ili vidim reprizu toga kad sam bacio reket, u meni se pojavi neka kritika prema sebi. Onda sam na jednom konkretnom primjeru naučio kako da prebrodim, a to je prihvatanje. Kako prihvatiti jednostavnu situaciju da se nalaziš u situaciji da si odreagovao kako nisi želio, povrijedio si nekoga. Prihvatiš to i nastaviš dalje i pokušaš da iz toga naučiš i da kažeš izvini i sebi i toj osobi koju si povrijedio – rekao je Đoković.

Đoković kaže da mu ljudi često postavljaju pitanje o ritualu nakon mečeva kada publici “šalje ljubav”.

– Dobio sam nekoliko puta pitanje: ‘Ti igraš protiv najvećih rivala, na najvećim stadionima i svi navijaju protiv tebe i ti uprkos svemu tome održiš ritual i šalješ ljubav svima i nasmiješ se svima nakon meča? Ja osjećam da to radim upravo zbog sopstvenog rada i sopstvene transformacije i pretvaranja svih tih negativnih emocija koje sam doživio u pozitivne – istakao je Đoković.

 

kurir.sport

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com