U TAKSI SAMO PO DVOJE, OTVARAJU SE RADNJE ALI UZ OVE MJERE: U Crnog Gori se život vraća u normalu ali sa oprezom - Volim Podgoricu

U TAKSI SAMO PO DVOJE, OTVARAJU SE RADNJE ALI UZ OVE MJERE: U Crnog Gori se život vraća u normalu ali sa oprezom

U Crnoj Gori od danas su na snazi nove ublažene mjere, uz obavezno poštovanje preporuka za spriječavanje širenja korona virusa – socijalna distanca, nošenje maski I korišćenje dezifencionih sredstava.

Od danas je omogućen rad prodavnica tekstila, obuće, tehničke robe, građevinskog materijala, zanatskih radnji, servisa, frizerskih i kozmetičkih salona, teretana i fitnes centara, knjižara, stomatoloških ordinacija, auto-škola, rent-a-car usluga, muzeja i galerija.

Omogućen je rad gradskog taksi prevoza, lokalnog javnog gradskog prevoza u jedinicama lokalne samouprave u kojima Institut za javno zdravlje nije registrovao slučajeve zaraze koronavirusom, kao i odlazak građana u kuće/vikendice i na porodična poljoprivredna gazdinstva.

Novim mjerama propisano je da je poslodavac obavezan da za zaposlene, tokom rada u objektima, prostorijama i vozilima, obezbjedi korišćenje zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju.

Novim mjerama propisano je da su privredna društva i preduzetnici koji se bave trgovinom na malo, uključujući i zelene pijace obavezni da obezbjede na ulasku/izlasku iz objekta potrošačima sredstva za dezinfekciju ruku.

Propisano je i da taksi vozilima mogu da budu najvie dvije osobe koje su smještene na zadnjem sjedištu vozila i da one i vozač nose zaštitne maske.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com