USPJEŠNI I ODGOVORNI: “Razvršje” se odreklo i državnih subvencija, plate nisu smanjivali - Volim Podgoricu

USPJEŠNI I ODGOVORNI: “Razvršje” se odreklo i državnih subvencija, plate nisu smanjivali

Kompanija “Razvršje” sa jedištem u Podgorici, odrekla se državnih subvencija za zarade zaposlenih tokom aprila i maja, kao i subvencija za zarade zaposlenih na plaćenom odsustvu, takođe za oba mjeseca.

“U toku pandemije izazvane Covidom 19, kao društveno odgovorna firma, “Razvrsje” doo ustupila je hotel “Porto In” u Kotoru za potrebe Opšte bolnice da se u slučaju potrebe pretvori u karantin za medicinsko osoblje. Takodje, kompanija je uplatila 10.000,00 eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za pomoc u borbi protiv virusa Covid 19, saopštili su iz ove kompanije

U cilju doprinosa oporavku crnogorske privrede, kako dodaju, firma “Razvršje”doo nastavlja putem društvene odgovornosti i odriče se subvencija i nadoknada od 100 odsto minimalne zarade i 100 odsto poreza i doprinosa na minimalnu zaradu za april i maj, za zaposlene u sektoru hotelijerstva, kao i subvencija za zarade zaposlenih na plaćenom odsustvu za april i maj u iznosu od 70 odsto bruto minimalne zarade za svakog zaposlenog koji je morao ostati kući zbog čuvanja djeteta mlađeg od 11 godina uposlenih u sektoru građevinarstava kao pretežne djelatnosti firme “Razvršje” doo koji je u proteklom periodu funkcionisao u otežanim uslovima.

Zarade svih zaposlenih nisu se smanjivale uslijed realnih poteškoća izazvanih Covidom 19 u obavljanju privredne aktivnosti.

“Cijenimo da ovo obavještenje treba treba biti korisno, prevashodno kao motivacija drugim uspješnim privrednicima da pomognu našoj državi Crnoj Gori u oporavku privrede pogođene pandemijom Korona virusa”, zaključuju iz Razvršja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com