BUDUĆNOST NA TERENU, VEĆ PROBLEMI: Trener mora u izolaciju 28 dana, kao i igrači iz Srbije - Volim Podgoricu

BUDUĆNOST NA TERENU, VEĆ PROBLEMI: Trener mora u izolaciju 28 dana, kao i igrači iz Srbije

Fudbaleri Budućnosti vratili su se treninzima u klupskom kampu na Starom aerodromu i odmah se našli u problemu.

Uz obaveznu socijalnu distancu na terenu, među igračima nema glavnog trener Mladen Milinković nalazi se u svom domu u Loznici, a kada se vrati u Crnu Goru sleduje ga 28 dana obaveznog karantina, što je proces koji je već prošao po ulasku u Srbiju.

Ista sudbina čeka i četiri stranca (Dušana Stojiljkovića, Nikolu Đurića, Aleksu Vidića i Nikolu Vukajlovića), takođe državljane Srbije, koji su otputovali kući tokom prekida prvenstva usljed pandemije korona virusa.

Moglo bi se reći da je dozvola treninga, kao i plan da se liga nastavi 1. ili 2. juna, u neku ruku zatekla ,,plave”, pogotovo što do prije nekoliko dana nije bilo preciznih informacija oko budućnosti fudbala na domaćoj sceni.

“Srećni smo zbog povratka fudbala. Ovo mnogo znači svima, posebno ljudima iz sporta. Drago mi je zbog igrača što poslije duže vremena mogu da rade na terenu. Ispočetka uz propisane mjere, a za desetak dana će to biti pravi fudbalski treninzi”, rekao je za Arenu sportski direktor Budućnosti, Zvezdan Milošević, koji dodaje:

“Našli smo se u specifičnim okolnostima. Nijesmo znali kakve će biti odluke u vezi sa fudbalom. Iz tog razloga, nijesmo ni mogli da preduzmemo neke korake. Zato se naš trener, kao i nekoliko igrača nalaze kući u Srbiji, a po povratku moraće u karantin od skoro mjesec dana. Treba da riješe papire i da krenu za Crnu Goru, vrlo brzo. Nije isto kada je ekipa kompletna, kada je tu trener ili kada nije, ali šta je tu je. Radićemo najbolje što možemo i nastojati da izvučemo maksimum. Cilj je titula i uradićemo sve da osvojimo trofej”, ističe prvi operativac lidera na tabeli koji ima 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Sutjesku.

Kako je izgledao prvi trening poslije skoro dvomjesečne pauze?

“Radili smo u grupama, na tri terena. Pomoćnici, trener golmana i kondicioni tener vode brigu o igračima. Naravno, u stalnom smo kontaktu sa šefom stručnog štaba Milinkovićem”, kazao je Milošević.

Jesu li igrači Budućnosti testirani na koronavirus?

“Nijesu. Cijela ova situacija je za nas nešto novo. Nije ni bilo uslova za testiranje. U dogovoru sa našim medicinskim timom, pridržavali smo se mjera za zaštitu od zaraze. Niko od igrača, članova stručnog štaba i zaposlenih u klubu nije imao nikakvih simptoma virusa”, zaključio je Milošević.

 

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com