PRIČA O PRIJATELJSTVU IZ VANREDNOG STANJA: Kako su se upoznali i sprijateljili dječak sa autizmom i policajac

Iako se epidemija stišava, oporavak od pošasti zvane korona virus zasigurno će dugo trajati. Ipak, u moru sumornih priča kojima smo svjedočili, posebno poslednja dva mjeseca, izdvaja se jedna vedra. To je čvrsto prijateljstvo dva velika heroja sklopljeno tokom najtežih dana – jednog budućeg školarca i jednog u uniformi.

Mateja je sedmogodišnji dječak iz Inđije koji ima autizam. Predrag Marković je policajac. Nisu se poznavali do prije nekoliko nedjelja. Sreli su se sasvim slučajno, dok je Predrag sa svojim kolegama patrolirao provjeravajući da li stanovnici ovog mirnog vojvođanskog grada poštuju policijski čas koji je bio na snazi. Mateja je sa tatom Željkom krenuo u šetnju.

Dva heroja nakon upoznavanja: Predrag i Mateja
FOTO: IVANA RACKOV / PRIVATNA ARHIVA Predrag i Mateja

Prijateljstvo dva heroja se nastavilo. Nekad se, kaže Ivana, slučajno sretnu, a nekad se čuju telefonom.

– Doskora je policija bila znak da treba da bude dobar. Sada je Mateji drago što se druži s policajcem, prija mu. Kada se vide, Predrag se poigra sa njim i uvijek mu da neki poklon. Čuje se sa suprugom telefonom i pita za Mateju. Mi kao roditelji smo zahvali Predragu na svemu, na toj pažnji i prijateljskom odnosu koji se nastavlja. Rijetko ko danas ima vremena da nekome pokloni pažnju. A Mateji sve to mnogo znači – zaključuje Ivana.

“Plavci” mamili osmijehe širom Srbije

Da su tokom ovih dana neizvjesnosti i brige za zdravlje i budućnost, “plavci” mamili osmijehe mališana širom naše zemlje, dokaz su i priče iz Vrbasa, Pančeva i Loznice. Naime, u Vrbasu su nedavno policajci uljepšali dan dječaku Lazaru, koji ima blaži oblik cerebralne paralize, tako što su ga ugostili u svom kombiju i pokazali policijske rekvizite. Nekoliko dana kasnije, policajci u Pančevu su malom Đorđu uljepšali rođendansku proslavu. Premda nije mogao da proslavi “divan dan” kao ranije, tri policijska automobila su se zaustavila ispred kuće, izašli su “čuvari reda” i poklonili mu tortu.

Priča koja će, takođe, ostati upamćena jeste ona o policajki iz Loznice i majci koja je htjela da svoje četvoro mališana obraduje tortom. Naime, kada je trebalo da spremi poslasticu, shvatila je da joj nedostaje jedan sastojak i pozvala Policijsku stanicu. S obzirom na to da majka nije mogla da napusti kuću u vrijeme policijskog časa, mlada policajka Tamara Petrović joj je, po završetku smjene, odnijela neophodne sastojke.

 

Blic.rs

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close