ERAKOVIĆ: Bilo kakvo okupljanje ne dolazi u obzir, još je rano za kafiće - Volim Podgoricu

ERAKOVIĆ: Bilo kakvo okupljanje ne dolazi u obzir, još je rano za kafiće

U ovom trenutku i u dužem vremeskom periodu nema uslova za organizovanja bilo kakvih masovnih okupljanja u Crnoj Gori. Mali asimptomatski slučaj može da izazove nesagledive posljedice. Ne želim da ovo posmatram sa bilo kog drugog stanovišta osim i isključivo stručnog. Bilo kakvo okupljanje ne dolazi u obzir,  kazao je direktor Kliničkog centra Crne Gore, Jevto Eraković.

On je na Javnom servisu kazao i da je zadovoljan kako je Mitropolija crnogorsko primorska poštovala mjere.

“U dva navrata sam imao priliku da razgovaram sa predstavnicima MCP i oni su pokazali zaista pravi odnos prema struci i savjetima. Rezultati nakon sastanka su bili kakvi smo priželjkivali, ja sam zadovoljan kako su se pridržavali mjera od trenutka kako smo ušli u razgovore”, kazao je Eraković i precizirao da je prvi razgovor bio uoči Vaskrsa, a prisustvovali su sveštenici Velibor Džomić, Predrag Šćepanović i Gojko Perović.

“Iimali smo i razgovor sa predstavnicama sve tri konfesije uoči donošenja mjere o vjerskim obredima. Nije bilo nedoumica nakon završetka sastanka. Ja očekujem da sve epidemiološke mjere budu ispoštovane”, naveo je on.

Eraković je rekao da su mjere koje će biti na snazi od ponedjeljka “prelazni period koji će kratko da traje”.

U ovom trenutku, kako je rekao, još nije spremno otvaranje kafića i restorana.

“Sagledaćemo epidemiološku situacija i ukoliko ona bude ovako dobra, očekujem da ćemo im uskoro dozvoliti rad”, kazao je Eraković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com