NAREDNIH DANA NOVO POPUŠTANJE: Tržni centri bez klimatizacije? (FOTO) - Volim Podgoricu

NAREDNIH DANA NOVO POPUŠTANJE: Tržni centri bez klimatizacije? (FOTO)

Narednih dana uslijediće otvaranje kafića, restorana i tržnih centara, a kako će tačno izgledati odlazak na mjesta gdje se išlo, najviše radi druženja i opuštanja, još uvijek se ne zna precizno.

Da li će svoja vrata otvoriti 18. maja ili nešto ranije, znaće se poslije današnje sjednice NKT, ali svi se već uveliko pripremaju.

Ipak, osnovna pravila su poznata i ista za sve  – dezinfekcija, maske, distanca…

Međutim, postoji još jedna mjera koja bi se, tokom ljetnjih mjeseci, i te kako mogla negativno odraziti na poslovanje tržnih centara.

Radi se, naime o klima uređajima koji, kako upozoravaju stručnjaci, u velikim prostorima poput tržnih centara mogu biti problem.

Foto VP

U Srbiji, gdje su danas počeli sa radom tržni centri, nije dozvoljeno korištenje centralne klimatizacije jer ona povećava rizik prenošenja virusa.

ŠTA NAS ČEKA KADA BUDEMO PAKOVALI KOFERE? Ovo su nova PRAVILA I PROCEDURE zbog kojih će MNOGI ODUSTATI od putovanja

KOD FRIZERA KAO U OPERACIONU SALU: Obavezne maske, rukavice, dezinfekcija… nema druženja ni KAFENISANJA

KONAČNO ZNAMO PRAVILA: Evo kako moramo da se ponašamo kod FRIZERA, u TERETANI, TAKSIJU, PIJACI

Stručnjaci upozoravaju da povećana brzina strujanja vazduha, podizanje prašine i vraćanje virusa koji je pao na podlogu može da bude problem.

U podgoričkim tržnim centrima koji s nestrpljenjem očekuju otvaranje rekli su nezvanično za portal Volim Podgoricu, da, za sada, nisu dobili uputstva za klime.

“Ukoliko i to bude mjera svakako ćemo ispoštvati, nadajući se da se neće produžiti do najtoplijeg dijela ljetnjeg perioda jer bi to značilo mnogo manji broj posjetilaca”.

Ova mjera bi mogla važiti i za kafiće i restorane veće površine, ali ni oni za sada niu dobili takav nagovještaj.

Poznate mjere zaštite

Foto VOP

Za zaposlene u tržnim centrima, kao i u drugim zatvorenim prodajnim i uslužnim objektima, je obavezno korišćenje maski i rukavica i održavanje fizičkog razmaka. Objekti, odnosno, radne i zajedničke prostorije, kao i kompletna oprema moraju redovno da se dezinfikuju, a neophodno je i postavljanje dezobarijera.

U kafićima i restoranima koji se nalaze u tržnim centrima važiče ista pravila kao i za druge ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru – što detaljnija dezinfekcija, obavezne maske, fizička distanca, jednokratni jelovnici, fizičke barijere ako se ne može obezbijediti distanca…

 

V.M.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com