Stiglo i obrazloženje zašto je Soraja kažnjena sa 500 EURA - Volim Podgoricu

Stiglo i obrazloženje zašto je Soraja kažnjena sa 500 EURA

Zahvaljujući primjeni insituta odlaganja krivičnog gonjenja, Baranka Soraja Vučelić Masoni (33) i Podgoričanka M.M. (32) kažnjene su samo po 500 eura zbog dva krivična djela koje su počinile kršenjem mjera Ministarstva zdravlja – zabranu međugradskog saobraćaja i zabranu okupljanja u objektima.

Za razliku od njih, ovaj institut odloženog gonjena nije primijenjen u slučaju sveštenika MCP Siniše Smiljića, koji je na osnovu sporazuma o priznanju krivice novčano kažnjen, u iznosu od 4.500 eura, jer je počinio samo jedno krivično djelo, odnosmo prekršio mjeru zabrana međugradskog saobraćaja, vozio je iz Ulcinja u Podgoricu, pišu Dnevne novine.

Takođe, ni prema Podgoričaninu D.L. nije primijenjem institut odlaganja krivičnog gonjenja, te je sporazumom o priznanju krivice kažnjen sa dva mjeseca zatvora u prostorijama za stanovanje i novčanom kaznom od 4.000 eura, jer je prevozio više od dvije osobe u vozilu.

Nemanja Zurovac iz Herceg koji je uhapšen 25. aprila, nakon što je završen njegov boravak u karantinu gdje je prethodno sproveden jer je prekršio mjeru kućne samoizolacije, osuđen je početkom maja na tri mjeseca zatvora. To je do sada najveća kazna zbog kršenja mjera NKT.

SORAJA TVRDI DA NIJE UHAPŠENA NA ŽABLJAKU: Ona i drugarica kažnjene sa po 500 eura

Kako pišu Dnevne novine, ostaje nejasno zašto se institut odlaganja krivičnog gonjenja ne primjenjuje kod svih lica koja krše mjere NKT, već samo kod pojedinih.

Iz ODT Pljevlja su kazali Dnevnim novinama da je Zakonikom o krivičnom postupku predviđen institut odlaganja krivičnog gonjenja čijom primjenom državni tužilac može odložiti krivično gonjenje za krivična djela za koja je propisana novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina, te da se u konkretnom slučaju radi o procesuiranju krivičnog djela.

– Napominjeno da tužilaštvo u svakom predmetu pojedinačno cijeni sve okolnosti slučaja i na osnovu njih donosi konačnu odluku kao i odluke o eventualnom zadržavanju ili predlaganju pritvora – kazali su iz pljevaljskog ODT.

Baranka i Podgoričanka su uhapšene prije nekoliko dana na Žabljaku.

“Postupajući po operativnim informacijama policija je izvršila kontrolu jedne vikendice u naselju Borje u kojoj su zatečene dvije ženske osobe, S.M. i M.M. a koje nijesu posjedovale potvrde o izuzetku od zabrane međugradskog saobraćaja. Osim kršenja mjere zabrane međugradskog saobraćaja, one su prekršile i zabranu okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva. S.M. i M.M. su lišene slobode i uz krivičnu prijavu sprovedene državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima”, naveli su tada iz policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com