GRAĐANIMA JUČE NIJE DOZVOLJEN ULAZAK U HRAMOVE: Policajci im kazali da “pitaju pi ar službu Uprave policije” (FOTO) - Volim Podgoricu

GRAĐANIMA JUČE NIJE DOZVOLJEN ULAZAK U HRAMOVE: Policajci im kazali da “pitaju pi ar službu Uprave policije” (FOTO)

Jake policijske snage juče su ponovo vjernike sprečavale da uđu u podgoričke hramove, navode iz Mitropolije crnogorsko primorske, a na pitanje zbog čega vjernicima brane da uđu u hram i pred crkvom Svetog Đorđa pod Goricom i pred sabornim hramom Hristovog Vaskrsenja, odgorovor je bio: “Pitajte pi-ar službu Uprave policije”.

Foto Volim Podgoricu

“Policajac Dalibor Živković nam je pomalo izazivački ovako odgovorio dok su se pored nas prema šetalištu na Gorici kretale kolone građana, bez držanja “socijalne distance””, navode iz MCP.

Foto Volim Podgoricu

Prtojerej Dragan Mitrović juče je, zajedno sa podgoričkim sveštenicima Branko Vujačićem i Jovanom Radovićem,  pročitao markovdansku molitvu na mjestu gdje se nalaze ostaci drevnog manastira Svetog apostola i jevannđeliste Marka, na lokalitetu Drpe Mandića u Podgorici.

Foto Volim Podgoricu

Iako ove godine zbog pandemije korona virusa nije održana obnovljena Markovdanska litija, sveštenike je, po ustaljenom običaju, u ime staropodgoričke porodice Đečevića, koja je sačuvala sjećanje na ovu veliku drevnu svetinju, pozdravio Mirsad Đečević.

V.M.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com