RUSIJA: Spektakl na nebu na Dan pobjede (VIDEO) - Volim Podgoricu

RUSIJA: Spektakl na nebu na Dan pobjede (VIDEO)

Iako su tradicionalna vojna parada i druge manifestacije povodom Dana pobjede u Rusiji odložene zbog pandemije virusa korona, iznad Crvenog trga je na Dan pobjede organizovan let 75 aviona i helikoptera.

Prethodno je bila održana manifestacija „Bemrtni puk“ u onlajn izdanju, a nešto kasnije je ruski predsjednik Vladimir Putin položio cvijeće kod vječite vatre kraj zidina Kremlja.

Čestitao je Dan pobjede svim građanima i istakao da je to najvažniji i najsvečaniji praznik koji ima duhovno i suštinsko značenje.

“To je naše sjećanje, ponos i istorija naše zemlje. Istorija svake porodice, dio naše duše koju su nam predali očevi, majke, bake i dede”, rekao je Putin.

Poželio je dug život veteranima i rekao da se klanja pred velikim pokolenjem pobjednika koji su za zemlju uradili toliko da to ne može da im se plati.

“Spasli su otadžbinu, oslobodili Evropu i zaštitili mir. Obnovili su gradove i sela i ostavili grandiozna djela”, poručio je Putin.

“Mi ćemo se uvijek sećati njihove istrajnosti. Ujedinjuje nas zajedničko sjećanje, nade, stremljenja. Znamo i čvrsto vjerujemo da smo nepobjedivi kada smo zajedno”, poručio je predsjednik Rusije.

Četiri akrobatske ekipe ruske avijacije izvele su avio-šou povodom 75. godišnjice od pobjede u Drugom svjetskom ratu.

Kako je najavljeno, avio-šou se održava nedaleko od centra Moskve, u predgrađu Kubinka.

 

Sputnjik/Rts

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com