AMFILOHIJE: Vjernici i sveštenstvo će poštovati sve mjere, a Sveti Vasilje će nas sve iscijeliti - Volim Podgoricu

AMFILOHIJE: Vjernici i sveštenstvo će poštovati sve mjere, a Sveti Vasilje će nas sve iscijeliti

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u ”internet litiji” iz manastira Ostrog poručio je da će sveštenstvo ispoštovati mjere koje su preporučili ljekari, i preporučio vjernicima koji dođu u Ostrog da ispoštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela.

“Ovo je prostor otvoren i nadamo e da će i ove godine biti naroda, ali treba ispoštujemo odstojanje i oni koji dolaze treba to da ispoštuju.

Mi to preporučujemo, da se drži odstojanje, oni to donose ne zato što im je ćef, nego je to nasušna last ipoštovati Sv. Vasilija.

potreba da bismo se zaštitili od virusa.

Manastir Ostrog je posebna priča, ovdje već 350 godina dolazi narod, kršteni i nekršteni, pravoslavni i nepravoslavni, upravo tražeći lijeka os Svetog Vasilija. veti Vailije liječi od tjelesnih bolesti, ali najviše od duhovnih bolesti, a od toga boluje savremeni čovjek.

Upravo zbog toga se nadam da će naše vlasti, i policij ispoštovati narod koji bude došao ove godine.

Amfilohije je rekao da se nada da će vjerinici ispoštovati sve mjere, ali i da će vlast ispoštovati Sv. Vasilija.

“Jer, mi smo ovdje da se izliječimo a ne da obolimo”,rekao je mitropolit. On je kazao i da je primijetio da su policajci dobili naređenje da vraćaju narod u nedjelju.

Nadam se da će to naredna dva dana biti drugačije, i da će policija i predsjednik Vlade ispoštovati Sv. Vasilija koji treba da nas sve iscijeli”, kazao je mitropolit.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com