“Crna Gora bila i ostala prelijepa, još da smo mi zeru bolji…” (VIDEO) - Volim Podgoricu

“Crna Gora bila i ostala prelijepa, još da smo mi zeru bolji…” (VIDEO)

“Dođite u Crnu Goru” jedan je od prvih promotivnih filmova Turističkog saveza Crne Gore iz 1960. godine.

Autori filma su reditelj Branislav Bastać i pisac Sreten Asanović, a glavna protagonistkinja zanimljive priče bila je djevojčica Ljiljana Bajić.

Film je objavilo Ministarstvo kulture Crne Gore u sklpu kampanje Živimo kulturu #ostanidoma, sa ciljem da građanima Crne Gore, u danima socijalno izolovanog funkcionisanja, ponudi kulturne i umjetničke sadržaje onim kanalima komunikacije koji su dostupni iz kuće.

“Kada pođeš prema jugu dijete svrati i u Crnu Goru, malo je dalje od zemlje Srbije, a bliže od mora Jadranskog. Tamo su planine tako visoke da dopiru do samog neba, najviša je Durmitor planina. Na njoj je i mali Jovo ”.

Kajmak od dva prsta, voda drugačija, kolašinske šume neprohodne, tišina Biogradskog jezera, most na Tari, kanjon Morače, Manastir Morača, Titograd glavni grad planinske zemlje koji leži u ravnici, hotel Crne Gore, Skadarsko jezero i skeledžija Garo, Rijeka Crnojevića, Cetinje, narodno oro, Njegoš i tako dalje nabrajaju se crnogorski ponosi i osobenosti nekada i sada…

Film je oduševio internet a pored brojni pozitivnih komentara izdvojio se i ovaj:  “Crna Gora – bila i ostala prelijepa. Još da smo mi, njeni gradjani, zeru bolji – đe bi nam bio kraj”.

Pogledajte:

 

3 komentara

  1. PREDIVNO!!!!
    PITAM KAKO BI DANAS IZGLEDALA PROMOCIJA CRNE GORE ……

  2. There are a couple of interesting points over time in this posting but I don’t know if I see every one of them center to heart. There may be some validity but I most certainly will take hold opinion until I consider it further. Excellent post , thanks so we want much more! Added to FeedBurner likewise

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com