“Da li je Savjet izabran da prati rad policije ili su postali policijski doušnici i žbiri” - Volim Podgoricu

“Da li je Savjet izabran da prati rad policije ili su postali policijski doušnici i žbiri”

Ono što je režim sinoć demonstrirao u Nikšiću je očigledna i već proglašena diktatura i poziv na sukobe sa narodom, crkvom i svojom tradicijom, ocijenili su iz Socijalističke narodne partije.

Iz ove partije dovode u pitanje objektivnost Savjeta za građansku kontrolu rada policije i konstatuju da ovo tijelo “u nijednom slučaju nije energično reagovao na očigledna kršenja ljudskih prava i sloboda i zloupotrebe rada policije”.
“Na dan Svetog Vasilija Ostroškog, Nikšićani i vjerni narod su pokazali da više vjeruju svom Svetitelju, nego Milu Đukanoviću, potpuno partijski obojenom NKT-u i pristrasnom Savjetu za kontrolu rada policije. DPS aparatčici iz NKT, uglavnom članovi predsjedništva ove partije, kao da su jedva čekali da pozivima i apelima upućenim tužilaštvu i policiji raspiruju nacionalnu i vjersku mržnju. I sve dobro što su do sada uradili, a može se postaviti i pitanje, jesu li bacili u vodu”, navode iz SNP-a.
“Još jedno pitanje treba ovom prilikom otvoriti. Da li su ljudi iz Savjeta za kontrolu rada policije izabrani da prate rad policije ili su postali pravi policijski doušnici i žbiri, pa revnosno javljaju policiji situaciju na terenu, kvalifikuju i donose ocjene o narodnim, vjerskim okupljanjima? Zašto taj Savjet u nijednom slučaju nije energično reagovao na očigledna kršenja ljudskih prava i sloboda i zloupotrebe rada policije?”, pitaju iz SNP-a.
“Džaba su vam prijetnje, partijska crnogorska policijo. Vidjeli smo vaše demokratske manire. Ne smijete da isprobate snagu na onima koji su opljačkali Crnu Goru, već to činite na vjernom i trpeljivom narodu. O državnom tužiocu i njegovim podređenima, sve su u svojim ocjenama već rekli relevantni međunarodni forumi, pa gotovo svi znaju da su vrlo loša i slabašna karika u lancu odlučivanja. Zarobljeni ste zarad privilegija i sitnih šićara.
Uvodite verbalni delikt, hapsite ljude zbog objava na fejsbuku, a na opšti kriminal i kriminal u vlasti ne smijete ni riječ prozboriti, a kamoli udariti.

Sveti Vasilije Ostroški, njegova energija koja lebdi Crnom Gorom i Nikšićem i čvrsta narodna volja, jači su od sve prisile ovoga izopačenog i nakaradnog režima. I na kraju, poruka vlastima – u pamet se, ne mrazite nas među sobom, ne unosite sjeme razdora, ukinite pritvor Vladici Joanikiju i nikšićkim sveštenicima i ne brukajte se, ne stavljajte anatemu na sebe i potomstvo, jer vam ovo Njegoševa Crna Gora neće zaboraviti”, zaključuju iz ove partije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com