Vukotiću produžen pritvor - Volim Podgoricu

Vukotiću produžen pritvor

Vrhovni sud produžio je pritvor Jovanu Vukotiću iz Kotora do 8. jula zbog sumnje da je počinio krivično djelo – teško ubistvo u pokušaju i krivično djelo – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Vukotić je osumnjičen za pokušaj ubistva sugrađana Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

U rješenju sudije za istragu Višeg suda u Podgorici navodi se da iz spisa predmeta postoji osnovana sumnja da su okrivljeni Vukotić Jovan, Igor Dedović i Šaković Milić, 27. marta 2016. godine… u naselju Rakite u Kotoru, sa umišljajem pokušali da liše života više lica…

“Iz spisa predmeta Višeg državnog tužilaštva u Podgorici utvrđuje se da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni Vukotić izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Naredbom o sprovođenju istrage okrivljenom je stavljeno na teret da je zajedno sa okrivljenim M. Š. i sada pokojnim I. D. preduzeo radnju izvršenja predmetnog krivičnog djela. U naredbi je opisano da postoji osnovana sumnja da su ova tri lica, dana 27. 03. 2016. godine, oko 20.30 časova, ispalila više projektila iz više oružja prema oštećenima V. S. i M. R., od kojih je jedan projektil pogodio oštećenog Vojina Stupara nanoseći mu tešku tjelesnu povredu. Na postojanje osnovane sumnje da je okrivljeni J. V. učestvovao u izvršenju krivičnog djela, ukazuju iskazi svjedoka – oštećenih M. R. i V. S., dati na zapisnicima pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici 01. 06. 2016, odnosno 07. 06. 2016. godine, u kojima na identičan način opisuju predmetni događaj i sa njim dovode u vezu okrivljenog J. V.”, navodi se u rješenju Vrhovnog suda,prenose Vijesti.

“U dosadašnjem toku trajanja pritvora, istraga nije mogla biti završena iz objektivnih razloga. U predlogu za produženje pritvora, osnovano se ukazuje da i dalje stoje razlozi za produženje pritvora okrivljenom J. V. po pritvorskom osnovu iz člana 175 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno zbog opasnosti od bjekstva. Okrivljeni Vukotić je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od najmanje deset godina i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina. Za ova krivična djela u slučaju osude se može očekivati visoka zatvorska kazna. Ovaj sud je imao u vidu da je okrivljeni u međuvremenu od događaja do njegovog izručenja iz Republike Srbije boravio u više država, što predstavlja okolnosti kojim se iz izvoda iz registra kaznenih sankcija Ministarstva pravde Crne Gore, utvrđuje da je okrivljeni Jovan Vukotić više puta do sada osuđivan”, navodi se u rješenju Vrhovnog suda.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com