Zbog nepoštovanja mjera uhapšena jedna osoba - Volim Podgoricu

Zbog nepoštovanja mjera uhapšena jedna osoba

V.D. iz Pljevalja uhapšen je zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Osumnjičeni je uhapšen povodom sinoćnjeg okupljanja u Pljevljima, a povodom istog događaja formiran je predmet radi dalje ocjene da li u konkretnom slučaju ima osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv još nekog ili nekih lica za krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti

“Povodom okupljanja građana u večernjim časovima 12.05.2020.godine u užem centru grada u Pljevljima, od strane dežurnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima, naloženo da se jedno lice V.D.  liši slobode zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, saopštila je državna tužiteljka i portparolka Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima Nataša Bajčeta.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu odmah biti sproveden na saslušanje u Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima , nakon čega će biti donijeta odluka o daljem postupanju.

“Takođe je povodom istog događaja, a na osnovu prikupljenih obavještenja i drugih dokaza koje je Uprava policije – CB Pljevlja dostavio Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima,  formiran predmet radi dalje ocjene da li u konkretnom slučaju ima osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv još nekog ili nekih lica za krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima još jednom apeluje na sve građane da se u potpunosti pridržavaju naredbi Ministarstva zdravlja o preduzimanju privremenih mjera zaštite građana od širenja koronavirusa i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. Podsjećamo da nepostupanje po donijetim naredbama, podliježe  krivičnoj odgovornosti u smislu postojanja krivičnih djela protiv zdravlja ljudi, zbog čega će sva lica koja ne budu postupala po tim naredbama biti procesuirana u hitnom postupku”, zaključila je Bajčeta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com