PEJAK PRIVEDEN ZBOG FB STATUSA O PRITVORSKIM USLOVIMA: “Ćelije nemaju WC, ćebad SMRDE, madraci iz TITOVOG vremena” - Volim Podgoricu

PEJAK PRIVEDEN ZBOG FB STATUSA O PRITVORSKIM USLOVIMA: “Ćelije nemaju WC, ćebad SMRDE, madraci iz TITOVOG vremena”

Građanski aktivista iz Nikšića, Vesko Pejak, koji je priveden u stanicu policije zbog statusa na Fejsbuku, nakon izlaska saoopštio je šta kazao policiji.

“Ovo sam uradio jer smatram da je hapšenjem Vladike Joanikija počela borba dobra i zla. Svo znanje i mudrost koju smo imali nijesmo upotrebili da spriječimo sve ovo. Plašim se da dolaze teška vremena za Crnu Goru i činom dolaska ispred CB Nikšić htio sam da POKAŽEM NA KOJOJ STRANI ĆU SE BORITI KAD BORBA DOBRA I ZLA POČNE!”, objasnio je Pejak.

On je nakon hapšenja vladike Joanikija i sveštenika najavio na svom FB profilu da će u srijedu u 18 časova biti ispred CG Nikšić.

“Večeras u 18h ja ću otići ispred CB Nikšić u znak otpora i ljudske dužnosti da pomognem sveštenicima koji su u zatvoru. Imam potrebu tamo da budem jer znam kakvi su uslovi u nikšićkoj “betonjerci”. Bio sam “gost” tamo prije par mjeseci i znam da uslovi tamo nijesu humani. Ćelije nemaju svoj WC, već postoji interfon na koji morate da zovete da bi otišli u WC. U WC-u ne postoji sijalica, jer je to svojevrstan pritisak na one koje dovedu. Cilj je da vas SLOME i RAZBIJU PSIHIČKI. Prljava ćebad, koja smrde i koja se nikad ne peru, nijesu za pokrivanje. Jastuka nema, leži se na madracima koji su još iz Titovog vremena. Kulturna zaostavština bivšeg režima. Tri puta dnevno dobijete sendvič iz supermarketa, salama i sir.

Držati u takvim uslovima ljude koji imaju po 70-80 godina nije humano i nije LJUDSKI! Ako ne odem, kakvu milost od Boga da očekujem? Znam kako je tamo. Bio sam.”, napisao je Pejak, i umjesto ispred CB Nikšić, zbog ovog statusa završio – u zgradi policije.

V.R.

1 komentar

  1. Je li moguće zbog ovoga da su počeli da hapse? Ovo je propala država kukala nam majka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com