VOZIO POD DEJSTVOM KOKAINA: Kazna zatvora od 16 mjeseci zbog nesreće u kojoj je poginula djevojka - Volim Podgoricu

VOZIO POD DEJSTVOM KOKAINA: Kazna zatvora od 16 mjeseci zbog nesreće u kojoj je poginula djevojka

Dejan Šarac (25) potpisao je sa Višim tužilaštvom sporazum kojim je priznao da je 9. juna prošle godine, kod tržnog centra Gintaš u Podgorici, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Valentina Gazdić (29).

Šarac se nagodio sa tužilaštvom da u zamjenu za priznanje odleži godinu i četri mjeseca zatvorske kazne.

Razmatranje sporazuma koji su potpisali Šarac i viši državni tužilac Zoran Vučinić zakazano je za petak u podgoričkom Višem sudu, pred sudijom Vladimirom Novovićem.

Prema navodima iz optužnice, Šarac je oko dva časa iza ponoći, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, vozio mercedes pod dejstvom kokaina, brzinom od najmanje 109,98 kilometara na čas, a koja je dvostruko veća od dozvoljene brzine za naseljeno mjesto.

Kako se navodi u optužnici, Šarac je na raskrsnici Bulevara Save Kovačevića i 4. jula udario u vozilo kojim je upravljala Gazdićeva, koja se kretala brzinom od 27 kilometara na čas.

Gazdićeva je zadobila teške povrede, usled kojih je nakon tri dana preminula u Kliničkom centru Crne Gore.

“Okrivljeni je u odnosu na osnovno krivično djelo postupao sa eventualnim umišljajem, jer je bio svjestan da tako nepropisnom vožnjom može ugroziti javni saobraćaj i time dovesti u opasnost živote ljudi. U odnosu na težu posledicu – smrt oštećene postupao je sa svjesnim nehatom, jer je bio svjestan da njegovim radnjama takva posljedica može nastupiti, ali je olako držao da do toga neće doći”, navodi se u optužnici podgoričkog Višeg državnog tužilaštva.

Izvor: Dan

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com