BOŽOVIĆ POSJETIO JOANIKIJA NAKON PUŠTANJA IZ PRITVORA: Nesporazumi i problemi da se rješavaju mirno - Volim Podgoricu

BOŽOVIĆ POSJETIO JOANIKIJA NAKON PUŠTANJA IZ PRITVORA: Nesporazumi i problemi da se rješavaju mirno

Ambasador Srbije Vladimir Božović posjetio je u Vladičanskom dvoru u Nikšiću episkopa budimljanskog-nikšićkog Joanikija i nikšićke sveštenike, koji su sinoć pušteni iz pritvora.

Prenio im je pozdrave predsjednika Srbije i srpskog naroda i izrazio uvjerenje da će se svi nesporazumi i problemi rješavati mirno, dijalogom i uz puno poštovanje kako domaćih zakona države Crne Gore tako i međunarodnih normi i standarda.

“Vladika Joanikije se srdačno i ljudski zahvalio u ime nikšićkih sveštenika i u svoje lično ime na velikoj brzi, pažnji i ljubavi koju su osjetili iz bratske Srbije. Srbiji i srpskom narodu, gdje god da je, šalje Arhijerejski pozdrav i blagoslove svetog oca našeg Vasilija Ostroškoga. Tokom razgovora upoznao je ambasadora Božovića sa svojim viđenjem svih događaja i zahvalio se preko njega i svim drugim ambasadorima u Crnoj Gori koji su izrazili interesovanje i zabrinutost za protekle događaje”, navode iz Ambasade Srbije.

Sagovornici su zaključili da svi trebaju raditi u duhu mira, ljubavi, međusobnog uvažavanja i poštovanja i dati svoj doprinos bratskim i prijateljskim odnosima Srbije i Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com