Home / PG INFO / Aktuelno / Dukaj tvrdi da mu je Đeljošaj ZABRANIO da uđe u zgradu opštine, Đeljošaj “ne zna ništa o tome”

Dukaj tvrdi da mu je Đeljošaj ZABRANIO da uđe u zgradu opštine, Đeljošaj “ne zna ništa o tome”

Portparol Opštine Tuzi Kristjan Dukaj više ne obavlja tu funkciju, nakon što mu je, kako tvrdi, predsjednik opštine Nik Đeljošaj zabranio ulaz u zgradu. Dukaj tvrdi da ga je Đeljošaj bez obrazloženja i bez disciplinskog postupka izbacio iz kancelarije, piše Dan.

“Nisam mogao naći bilo kakav razlog za tako nešto. Pokušavao sam da zatražim pojašnjenje od predsjednika za ovakvo ponašanje, ali uzalud. Izašao sam iz kancelarije i nisam odreagovao. Situacija je kulminirala još težim incidentom kada je u ponedjeljak 11. maja kada sam ušao u zgradi opštine, portir rekao da mi po naređenju Đeljošaja ne smije dozvoliti ulazak u radne prostorije. Sledećeg dana sačekalo me upozorenje portira da ne smije ni no koju cijenu da uđem. Sve to bez ikakvog prethodno vođenog postupka, zvaničnog obrazloženja ili bilo kakvog formalnog dopisa”, kazao je Dukaj.

On je, kako je dodao, podnio inicijativu inspekciji Ministarstva javne uprave i očekuje da Đeljošaj obrazloži ponašanje prema regularno zaposlenom u opštini.

“Iznenađuje odnos ostalih organa i komisija u okviru lokalne samouprave, koji su upoznati sa nastalom situacijom, odnosno njihovo nereagovanje. Tražiću odgovornst za sve koji u okviru nadležnosti, moraju reagovati na ovakve pojave”, kaže Dukaj.

Predsjednik opštine Nik Đeljošaj kaže da je zatečen informacijom da je Dukaj ostao bez posla, te da tu informaciju nema.

“Niti ja, niti bilo ko iz službe predsjednika nije izdao nikakvo obavještenje o prestanku radnog odnosa Dukaju. Nije tačno da mu je zabranjen ulaz u opštinu. Ove sedmice nijesam bio u opštini, a danas sam obaviješten da nije dolazio na posao čitave sedmice, osim jedan dan kada se uredno prijavio portiru i ušao u zgradu”, tvrdi Đeljošaj.

 

Dan

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com