Na Visećem mostu ispisuju stihove nezvanične HIMNE Podgorice - Volim Podgoricu

Na Visećem mostu ispisuju stihove nezvanične HIMNE Podgorice

Na podu Visećeg mosta, na potezu od stepenica iz pravca stare zgrade Vlade ka centru grada, biće ispisani stihovi “Ja ću zvijezdu sreće da nađem sad, tu su moji snovi, to je i moj grad”.

Da ispiše stihove angažovana je umjetnička grupa Kunstler koju je, kako kažu, anagažovao Sekretarijat za kulturu i sport. Kompletan posao biće završen do srijede, 20. maja, do kada je i most zatvoren za pješački saobraćaj.

Sugrađanin Goran Furundžić ističe da mu je drago što će ovaj most dobiti novi izgled, ali i nada se da će se slično raditi i sa drugim građevinama.

– Potrebno je urediti most, osvježiti ga malo. Podgorica je poznata po svojim građevinama tako da mi je drago da se konačno krenulo sa uljepšavanjem. Kada imamo jednu ovakvu građevinu, građani bi trebalo da je čuvaju, a ne da lome svjetiljke na njima. Podržavam uljepšavanje – naveo je Furundžić.

Da Krivi most treba uljepšati saglasan je i Branko Arčon.

– Most je bezbjedan tako da smatram da je neophodno da se malo uljepša – poručuje Arčon.

U susret uljepšavanju, putari su krajem aprila sanirali ogradu mosta, nakon čega su je ofarbali. Ovaj most dobio je i novu rasvjetu u okviru akcije rekonstrukcije javne rasvjete na mostovima zbog čega je postao bezbjedniji.

Podgorica je ovu građevinu dobila nakon 1968. godine, nakon rušenja građevine koja je bila u blizini današnjeg. Karakteriše ga to što se kada duvaju jaki vjetrovi most ljulja, zbog čega ga sugrađani koji imaju strah od visine često izbjegavaju, dok je mlađoj populaciji upravo zbog toga veoma primamljiv.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com