TOKOM OVOG APRILA 200 UDESA, PROŠLE GODINE 479: Ovako se epidemija odrazila na saobraćajnu statitiku - Volim Podgoricu

TOKOM OVOG APRILA 200 UDESA, PROŠLE GODINE 479: Ovako se epidemija odrazila na saobraćajnu statitiku

Uprava policije je u aprilu 2020. godine na teritoriji Crne Gore registrovala 200 saobraćajnih nezgoda, a u istom mjesecu prošle godine 479 saobraćajnih nezgoda.

U aprilu ove godine nije bilo stradalih u saobraćajnim nezgodama, dok su u uporednom periodu 2019. godine stradale tri osobe.

Teške tjelesne povrede zadobilo je 12 osoba, dok je u aprilu prošle godine taj broj bio 29. Lake tjelesne povrede zadobile su 52 osobe, a u aprilu prethodne godine 181 osoba.

Kako su kazali iz policije, u prva tri mjeseca ove godine bilo je manje saobraćanih nesreća nego prošle u istom periodu. Broj saobraćajnih nezgoda bio je manji za 153.

U protekla četiri mjeseca na crnogorskim putevima dogodila se 1.251. saobraćajna nezgoda, a život je izgubilo deset osoba.

Za prva tri mjeseca 2020. godine u Crnoj Gori su se dogodile 1.054 saobraćajne nezgode. Život je izgubilo deset osoba, a teško ih je povrijeđeno 85, dok je sa lakšim prošlo 401 lice.

U istom periodu prošle godine ukupno se dogodilo 1.207 saobraćajnih nezgoda u kojima je ukupno poginulo sedam osoba, teže je povrijeđeno 60, dok su lakše povrijeđena 483 lica.

Prema podacima Uprave policije, najviše saobraćajnih nezgoda se dogodilo u Podgorici. Navode da ne postoje kritične dionice ili mjesta na kojima se ponavlja veći broj saobraćajnih nezgoda, ali da kampanjama koje realizuju djeluju preventivno na svijest vozača i učesnika u saobraćaju.

Tokom godine realizuju kampanje „Kad pijem ne vozim“, „Pojas za sve“, „Stop neregistrovanim vozilima“, „Prvi saobraćajni čas“…

U cilju poboljšanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju službenici Uprave policije prije svega preventivno djeluju, realizujući kampanje radi podizanja nivoa saobraćajne kulture, među kojima je „Kad pijem ne vozim“.

“Za vrijeme kampanje učesnicima u saobraćaju službenici Uprave policije dijele osvježivači vazduha sa logom kampanje, a učesnike u saobraćaju saobraćajna policija upoznaje o rizicima i opasnostima koje mogu nastati kao posljedica upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu”, naveli su iz policije.

Kampanja „Pojas za sve“ sprovodi se radi podizanja svijesti o važnosti korišćenja sigurnosnog pojasa. Saobraćajna policija dijeli flajere učesnicima u saobraćaju.

„Prvi saobraćajni čas“ je aktivnost koju službenici Uprave policije realizuju u osnovnim školama i predškolskim ustanovama. Policajci najmlađima održavaju čas bezbjednosti u saobraćaju, na kojem se učenici informišu o osnovnim mjerama bezbjednosti u saobraćaju, kao i sa dijelom opreme i tehničkim sredstvima sa kojima raspolaže saobraćajna policije.

„Stop neregistrovanim vozilima“ je kampanja kojom prilikom se takođe dijele flajeri u kojima se navedeni razlozi zbog čega je opasno upravljati vozilom koje nije registrovano i koje su sankcije za učesnike u saobraćaju koji se zateknu sa vozilom koje nije registrovano.

Kampanja bezbjednosti u saobraćaju tokom ljetnje turističke sezone – kroz edukativno-promotivni flajer Uprave policije osim dobrodošlice svim turistima koji dolaze u Crnu Goru, ukazuje i na eventualne bezbjednosne rizike u saobraćaju.

„Pored preventivnih aktivnosti, službenici Uprave policije sprovode akcije pojačane kontrole saobraćaja kada se se poseban akcenat stavlja na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, vožnju pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci u organizmu, nepropisno preticanje, korišćenje sigurnosnog pojasa i drugo”, podsjetili su iz policije.

 

Pobjeda

1 komentar

  1. When do you think this Real Estate market will go back up? Or is it still too early to tell? We are seeing a lot of housing foreclosures in Longwood Florida. What about you? I would love to get your feedback on this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com