KRIVIČNE PRIJAVE: Direktorica “Ljubović Company” “mutila” sa stečajem - Volim Podgoricu

KRIVIČNE PRIJAVE: Direktorica “Ljubović Company” “mutila” sa stečajem

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici podnijeli dvije krivične prijave protiv dva odgovorna lica u privrednim društvima, kao i krivičnu prijavu protiv
privrednog društva „Ljubovic Company“ D.O.O., saopšteno je iz policije.
Ukupna materijalna šteta koja je pričinjena izvršenjem krivičnih djela je 33.725 eura.
“Protiv M.M. (35) iz Cetinja podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.
Sumnja se da je M.M. ovo krivično djelo izvršio na način što je kao odgovorno lice u privrednom društvu „MMCPG“ D.O.O. Podgorica pribavio dvije falsifikovane fakture koje je prikazao kao vjerodostojne isprave u svojoj knjigovodstvenoj evidenciji, kao i kroz prijavu PDV-a Poreskoj upravi, te tako sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist, a na štetu budžeta Crne Gore u iznosu od 18.995 eura.
Protiv A.B. (52) iz Podgorice, osnivača i izvršne direktorice privrednog društva „Ljubovic Company“ D.O.O., podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.
Sumnja se da je A.B. u toku postupka predloga za otvaranje stečajnog postupka izvršila prodaju robe po cijeni nižoj od tržišne te je umanjila na štetu povjerioca i na taj način sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 14.729 eura”, zaključuje se u sopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com