Pijaca u Tuzima počela sa radom - Volim Podgoricu

Pijaca u Tuzima počela sa radom

Pijaca u Tuzima juče je počela sa radom, a za posjetioce biće otvorena od sedam do 15 časova.

Kako je kazao Nikola Camaj, direktor Komunalnog Tuzi, trebaće vremena da pijaca ponovo zaživi u kapacitetu kao što je bilo prije tri, četiri mjeseca.

Pijaca u Tuzima, zbog epidemiološke situacije nije radila od marta.

“Granice su zatvorene, a pijaca je funkcionisala sa ljudima koji su putovali iz Albanije i za Albaniju. Lokalni korisnici tezgi se vraćaju na posao. Otvorene su, a ima i kupaca koji su jedva čekali da se otvori. Postoje artikli koji se nigdje drugo ne mogu nabaviti sem na ovoj pijaci. Vodi se računa o socijalnoj distanci. To je veliki prostor i lako je da se kontroliše. Vlasnici tezgi nose maske i poštuju sve mjere i preporuke nadležnih zdravstvenih vlasti”, rekao je Camaj za Dan.

Nikola Camaj ističe da je kompletna privreda doživjela gubitak, pa tako i pijaca u Tuzima dijeli istu sudbinu.

“Polako će sve da se vrati u normalu, samo kad je krenulo. Svi su izgledi da ništa neće da bude kao prije i da će trebati vremena da sve krene, ali bićemo strpljivi. Mislim da sada prodavci prodaju robu koju su imali na zalihama. Ne znam da li su dobavili novu isporuku. Važno je da već danas ima posjetilaca i da je trgovina na pijaci krenula”, ističe Nikola Camaj.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com