UOUCG: Pokrenut postupak za izbor dekana Arhitektonskog fakulteta - Volim Podgoricu

UOUCG: Pokrenut postupak za izbor dekana Arhitektonskog fakulteta

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore pokrenut je postupak za izbor dekana Arhitektonskog fakulteta UCG za mandatni period 2020-2023.

Odlukom Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore rokovi za izborne radnje biće utvrđeni posebnom odlukom . U tekućem mandatu, dekan Arhitektonskog fakulteta je prof. dr Svetislav Popović.

Takođe, danas je potvrđen mandat članu Upravnog odbora – predstavniku akademskog osoblja sa akademskim zvanjem iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka, dr Mirku Đuroviću, višem naučnom saradniku u Institutu za biologiju mora.

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica kazao je da su, pored kadrovskih pitanja, i upoznavnja Upravnog odbora UCG sa procedurom za izbor rektora za mandatni period od 2020 do 2023. godine, na današnjoj sjednici teme bile i finansijsko poslovanje Univerziteta.

„Upravni odbor Univerziteta Crne Gore dao je saglasnost Institutu za biologiju mora za zaključenje ugovora sa Upravom za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove za pružanje usluga laboratorijskih ispitivanja uzoraka morske vode radi provjere moguće prisutnosti planktona koji proizvode toksine sa područja na kojima se nalaze registrovana uzgajališta školjki, u skladu sa Programom monitoringa bezbjednosti školjki za 2020. godinu“, kazao je predsjednik Bjelica.

Bjelica je dodao da su teme bile i prijedlozi izmjena i dopuna pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na Arhitektonskom i Priodno-matematičkom fakultetu, razmatranje zahtjeva pojedinih jedinica po pitanju raspolaganja imovinskim pravima i izvještaj o poslovanju Univerzitetskog sportsko kulturnog centra.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com