CVJETA TRGOVINA KRVLJU IMUNIH NA KORONU: Litar košta 10.000 dolara na “maračnom interentu” - Volim Podgoricu

CVJETA TRGOVINA KRVLJU IMUNIH NA KORONU: Litar košta 10.000 dolara na “maračnom interentu”

Na crnom tržištu „mračnog interneta“ (dark web) prodaje se krv ljudi koji su preboljeli koronu. Sajber-kriminalci nude litar krvi koja sadrži antitijela za više od 10.000 dolara.

„Tamni internet“, ilegalni dio svjetske mreže, kojem se pristupa posebnim pretraživačima, do sada je bio baza za kupovinu droge, oružja, pa čak i naručivanje ubistava. Sada, u vrijeme pandemije virusa korona, postao je mjesto gdje se može kupiti krv ljudi koji su preboljeli kovid-19 i koja u sebi ima zaštitna antitijela protiv zaraze, prenose brojni svjetski mediji.

Kako se pretpostavlja, kupci nabavljaju krv sa antitijelima da bi dobili transfuziju i tako se zaštitili od infekcije novim virusom korona ili kako bi se liječili ako su već zaraženi.

Neki od sajtova dark veba zabranili su prodaju krvi, budući da postoji velika mogućnost prevare, a ilegalno tržište ne želi da na taj način naruši svoju „reputaciju“. Prodaja krvi je sada na univerzalnoj listi „zabranjene robe“ na većem dijelu dark veba, na kojoj su još i naručivanje ubistava, prodaja ljudskih organa i „snaf“ filmovi (filmovi u kojima se prikazuju scene pravih ubistava ili mučenja).

Međutim, kao i svako drugo tržište, i ovo ilegalno, zaštićeno jakim kriptografskim softverom, ima svoje izuzetke, pa je tako na njemu ipak moguće kupiti krv, kao i druge zabranjene stvari.

Ovim pitanjem bavila se i australijska vlada, čiji je Institut za kriminologiju uradio studiju o ilegalnoj prodaji proizvoda u vezi sa kovidom-19. I oni su otkrili ponude za prodaju krvi sa antitijelima, navedene kao „pasivna imunizacija“, rekao je australijskom „Ej-Bi-Si njuzu“ Rod Brodharst, jedan od autora studije.

Kako je utvrđeno, u 12 kriptoprodavnica otkriveno je 645 ponuda za prodaju proizvoda u vezi sa kovidom-19, najviše zaštitne opreme, ali nuđeni su i ljekovi, „vakcine“, testovi, čak i jedan respirator…

I programi specijalizovanih firmi za bezbjednost na internetu otkrili su ponude za prodaju krvi sa antitelima.

Porijeklo krvi nije poznato, ali je za neke kriptoprodavnice na kojima je ponuđena otkriveno da su registrovane u Švedskoj.

1 komentar

  1. My partner and i continually go to your website and also retrieve everything you submit the following but I in no way left a comment however nowadays once i observed this kind of submit, i could not quit personally coming from commenting right here. great mate!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com