Počeli komercijalni letovi s beogradskog aerodroma - Volim Podgoricu

Počeli komercijalni letovi s beogradskog aerodroma

Posle dva mjeseca s beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” danas je ispraćen prvi komercijalni let za Cirih nakon ukidanja vanrednog stanja.

S komercijalnim letovima je počela nacionalna avio-kompanija “Air Serbia”, a kako je rekla ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ovaj let će se iz Ciriha vratiti pun.

“Pored Ciriha, realizovaće se letovi za Frankfurt, London, Beč, ali i Pariz, Amsterdam, Ljubljanu, Njujork i druge gradove. Važno je da polako počinjemo da se vraćamo normalnijem životu. Mi radimo zajedno kao jedan tim i činimo sve da ovaj vid transporta bude dostupniji i da imamo što više redovnih linija. Bezbednost je svakako na prvom mestu”, izjavila je ona tokom obilaska aerodroma s generalnim direktorima beogradskog aerodroma i “Air Serbia“, Fransoom Berizom i Nejsmitom Dankanom.

Ona je dodala da od sjutra neće biti obaveznog PSR testa na koronavirus niti samoizolacije prilikom ulaska u Srbiju, a da će građani Srbije koji putuju u druge zemlje morati da se ponašaju u skladu s obavezama tih država.

Potpredsjednica Vlade istakla je da je ova grana saobraćaja pretrpjela velike gubitke svuda u svijetu i da je do sada šteta veća od 70 miliona eura te da se nada da će godinu završiti s manje od 200 miliona eura štete u avio-saobraćaju.

Fransoa Berizo, generalni direktor aerodroma “Nikola Tesla”, rekao je da se na ovaj dan čekalo dugo, dva mjeseca.

Nejsmit Dankan, direktor “Air Serbia”, rekao je da ova kompanija danas realizuje pet letova, tri za Cirih i dva za Frankfurt.

“Pored Ciriha, Londona, Beča i Frankfurta, krajem mjeseca letjećemo i za Amsterdam i Pariz, potom i Ljubljanu, Tivat i druge gradove u regionu. A od 6. juna i za Njujork”, kazao je.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com